GOOGLE ANALYTICS TRAINING

Volg een Google Analytics training als je meer wilt weten over deze webanalytics tool. Je leert hoe je data van je website verzamelt en wat je kunt met de informatie die je vindt in Analytics. Ideaal voor iedereen met een eigen website of voor mensen die werkzaam zijn op de marketing- en communicatie afdeling van een organisatie. Schrijf je nu in voor de Google Analytics training, verzorgd door de specialisten van Think Online.

OVER DE GOOGLE ANALYTICS TRAINING

Google Analytics is de meest populaire webanalytics tool. Je kunt ermee achter halen hoeveel bezoekers je website heeft, hoelang zij op je site verblijven en hoeveel pagina’s zij bekijken. Maar je kunt ook achterhalen waar je bezoekers afhanken, via welke media ze op je site komen en of ze dat doen op een computer of mobiele telefoon.

Tijdens de training leer je hoe je zelfstandig een Google Analytics account opzet en hoe je de data kunt gebruiken.

De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens de Google Analytics training:

  • Algemene introductie Google Analytics

  • Het aanmaken van een Google Analytics account

  • Verschillende opties van het programma

  • Filters instellen

  • Koppelen van andere tools aan Analytics

  • Analyseren van de data

WAT WEET JE NA AFLOOP VAN DE TRAINING?

Na de Google Analytics training ben je in staat om zelfstandig een Analytics account op te zetten, te beheren en de data te interpreteren. Hiermee kun je je site optimaliseren om het aantal relevante bezoekers op te verhogen.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING GESCHIKT?

Deze Google Analytics training is bedoeld voor ondernemers en marketeers die meer willen weten van Google Analytics. Het is niet noodzakelijk om ervaring te hebben met Google Analytics. Heb je reeds eervaring met Google Analytics en wil je deze kennis uitbreiden? Vraag ons dan naar een training op maat.

INCOMPANY

Het is ook mogelijk om deze training op locatie of incompany te organiseren. Het minimaal aantal deelnemers is 6.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De Google Analytics training is een training op maat. Afhankelijk van je wensen en de grootte van de groep bepalen we hoeveel tijd er nodig is. De training wordt gegevens in het Blushuis in Breda of op locatie.

Ook interessant om te lezen

Veelgestelde vragen

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization. In het Nederlands bekend als zoekmachine optimalisatie. Dit is een onderdeel van zoekmachinemarketing waarbij de activiteiten ervoor zorgen dat je website goed vindbaar is in zoekmachines als Google en Bing. De optimalisatie heeft betrekking op techniek, content en autoriteit.

Ja, geen probleem! Om zichtbaar te zijn in Google zet je zoekmachine marketing in: [SEO](/zoekmachine-optimalisatie-seo) en [SEA (Search Engine Advertising)](/zoekmachine-adverteren-sea). Met SEA kun je adverteren boven de zoekresultaten van Google. Dit is vaak binnen een paar dagen te realiseren. Je betaalt alleen als mensen doorgeklikt hebben op jouw advertentie. Of dit interessant is, hangt af van de kosten per klik en de prijs die jij zou willen betalen voor een verkoop of een nieuwe klant. Bel ons gerust eens op om te bespreken of dit interessant is voor jouw business!

Met SEO optimaliseer je een website om goed zichtbaar te zijn in de organische zoekresultaten. Hier heeft THINK veel ervaring in, en dat gaat ook zeker lukken. Alleen niet binnen een paar dagen.

Het is belangrijk om voorafgaand aan het maken van een nieuwe website na te denken over de doelstelling en de klantreis. Wie (welke doelgroep) wil je bereiken, wat wil je ze vertellen en nog belangrijker, wat moet de doelgroep doen nadat ze je informatie hebben gezien.

Als je nu al een website hebt met (goede) posities in zoekmachines als Google is het wel zo fijn om die posities te behouden. Website migraties zijn namelijk delicate processen. Hierbij heb je stevige kennis nodig van SEO (zoekmachine optimalisatie). THINK kan je begeleiden tijdens het hele proces, om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Veel marketingcampagnes zijn gericht op de Do fase (aankoopfase in de klantreis). In deze fase heb je veel kans omdat er een koopbehoefte is. Echter is er ook meer concurrentie. Daarom is het belangrijk om ook in de eerdere fasen van de klant reis als de See en Think fase (orientatie en overweging) aanwezig te zijn om alvast een band met de prospect op te bouwen. Leer er meer over in dit artikel over het See, Think, Do, Care model.

Natuurlijk is dit afhankelijk van de benodigde inzet van online marketing. Belangrijke factoren die de kosten van online marketing bepalen zijn hoe sterk de beschikbare middelen zijn zoals website en online autoriteit. Maar ook de naamsbekendheid en concurrentie spelen een rol. Daarnaast hangt het ook af van wat je doelstelling is en hoeveel van het werk je zelf op kan pakken. Wij kijken graag samen met je naar deze zaken en kunnen dan een inschatting maken van de benodigde investering die nodig is om je online marketing doelstellingen te realiseren.

Waar je zelf vast over na kan denken; wat mag een verkoop, contactmoment of nieuwe klant kosten? En hoeveel wil ik die per maand hebben?

Om een vliegende start met online marketing te maken heeft THINK Start Smart ontwikkeld. Ook slim starten met online marketing?