Volg een Google Analytics training als je meer wilt weten over deze webanalytics tool. Je leert hoe je data van je website verzamelt en wat je kunt met de informatie die je vindt in Analytics. Ideaal voor iedereen met een eigen website of voor mensen die werkzaam zijn op de marketing- en communicatie afdeling van een organisatie. Schrijf je nu in voor de Google Analytics training, verzorgd door de specialisten van Think Online.
Google Analytics is de meest populaire webanalytics tool. Je kunt ermee achter halen hoeveel bezoekers je website heeft, hoelang zij op je site verblijven en hoeveel pagina’s zij bekijken. Maar je kunt ook achterhalen waar je bezoekers afhanken, via welke media ze op je site komen en of ze dat doen op een computer of mobiele telefoon.
Tijdens de training leer je hoe je zelfstandig een Google Analytics account opzet en hoe je de data kunt gebruiken.
De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens de Google Analytics training:
Algemene introductie Google Analytics
Het aanmaken van een Google Analytics account
Verschillende opties van het programma
Filters instellen
Koppelen van andere tools aan Analytics
Analyseren van de data
Na de Google Analytics training ben je in staat om zelfstandig een Analytics account op te zetten, te beheren en de data te interpreteren. Hiermee kun je je site optimaliseren om het aantal relevante bezoekers op te verhogen.
Deze Google Analytics training is bedoeld voor ondernemers en marketeers die meer willen weten van Google Analytics. Het is niet noodzakelijk om ervaring te hebben met Google Analytics. Heb je reeds eervaring met Google Analytics en wil je deze kennis uitbreiden? Vraag ons dan naar een training op maat.
Het is ook mogelijk om deze training op locatie of incompany te organiseren. Het minimaal aantal deelnemers is 6.
De Google Analytics training is een training op maat. Afhankelijk van je wensen en de grootte van de groep bepalen we hoeveel tijd er nodig is. De training wordt gegevens in het Blushuis in Breda of op locatie.
SEO en SEA hebben hetzelfde doel; online vindbaarheid verbeteren, maar werken compleet anders:
SEO (Search Engine Optimization): Langetermijnstrategie waarbij je je website optimaliseert voor organische zoekresultaten via content, techniek en linkbuilding.
SEA (Search Engine Advertising): Betaalde advertenties via platforms zoals Google Ads, waarmee je direct bovenaan in de zoekresultaten verschijnt.
SEO kost tijd, maar levert duurzame resultaten op. SEA levert directe zichtbaarheid, maar je betaalt per klik. De slimste aanpak? Een combinatie van beide voor zowel korte als lange termijn succes.
Benieuwd hoe SEO en SEA samenhangen? Lees onze blog: Hoger in Google, kies je voor SEO of SEA?
Het identificeren van je online concurrenten begint met het in de huid kruipen van je (potentiële) klanten.
Start door relevante zoekwoorden in Google te zoeken en te kijken welke bedrijven bovenaan de zoekresultaten staan. Dit geeft je een goed overzicht van wie zich in jouw markt bevindt.
Gebruik sociale mediaplatforms om te zien welke bedrijven actief zijn in jouw branche. Hier krijg je een goed beeld van je concurrenten en hun aanwezigheid online.
Verzamel feedback van klanten over welke alternatieven zij overwegen. Dit helpt je te begrijpen welke andere bedrijven jouw klanten in de gaten houden.
Door deze stappen te volgen, krijg je een duidelijk overzicht van je online concurrenten en kun je je strategie beter afstemmen.
Meer hulp nodig bij je concurrentieanalyse? Schrijf je in voor een gratis concurrentiecheck!
Zoekmachineoptimalisatie (SEO) verbetert de online zichtbaarheid door de website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Dit omvat technische optimalisaties, contentoptimalisatie en het verkrijgen van kwalitatieve backlinks.
Een goed uitgevoerde SEO-strategie zorgt ervoor dat de website hoger rankt in de zoekresultaten, wat leidt tot meer organisch verkeer en potentiële klanten. Hoe beter je website aansluit op de zoekintentie van gebruikers, hoe groter de kans dat ze op jouw website terechtkomen.
Wil je meer leren over zoekmachineoptimalisatie? Lees dan verder op onze SEO-pagina
Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van hyperlinks van andere websites naar jouw eigen site. Deze backlinks fungeren als een soort aanbeveling; ze geven aan zoekmachines het signaal dat jouw website betrouwbare en waardevolle informatie biedt. Hoe meer kwalitatieve en relevante backlinks je ontvangt, hoe hoger je website wordt gewaardeerd in termen van autoriteit.
Dit kan leiden tot betere posities in de zoekresultaten, wat op zijn beurt zorgt voor meer organisch verkeer. Het is echter cruciaal om te focussen op de kwaliteit van de backlinks in plaats van de kwantiteit.
Links van gerenommeerde en relevante websites hebben een veel grotere impact dan een groot aantal links van minder betrouwbare bronnen. Een strategische en ethische aanpak van linkbuilding draagt bij aan een duurzame verbetering van je online zichtbaarheid.
Online marketing verandert continu, en om niet achter te blijven, is het essentieel om proactief te blijven. Het volgen van trends via blogs, webinars en events helpt je op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Regelmatig je data analyseren en je strategieën bijsteken is belangrijk om in te spelen op de veranderende behoeften van je doelgroep.
Het testen van nieuwe kanalen en formats geeft je inzicht in wat werkt. Automatisering en AI stellen je in staat efficiënter te werken en je processen te optimaliseren. Flexibiliteit is cruciaal, zodat je snel kunt inspelen op veranderingen in algoritmes en consumentengedrag.
In een dynamische markt is een statische strategie niet genoeg. Door continu te optimaliseren, blijf je vooroplopen in de markt.
Wil je altijd een stap voor blijven? Ontdek de nieuwste online marketingtrends voor 2025!