Zoekmachine adverteren:
SEA specialist nodig?

Wil je gevonden worden, preciés op het moment dat jouw doelgroep naar jou op zoek is? Dan ontkom je er niet aan om te adverteren in de zoekmachines. De kans is groot dat je zonder advertenties namelijk niet eens direct zichtbaar bent in de browser van je potentiële klant! Tegenwoordig beslaan advertenties namelijk een groot deel van de zoekresultatenpagina. En daar maken veel aanbieders gretig gebruik van. Wil je dus een streepje voor hebben op je concurrentie, of deze op zijn minst bijbenen? Dan wil je in dit advertentieaanbod zichtbaar zijn.

Met een goede advertentiestrategie en overtuigend materiaal claim je een sterke positie tussen je concurrenten, bovenaan de zoekresultaten van Google, Bing e.a. THINK weet als geen ander wat een advertentie sterk maakt, en helpt je met een solide SEA strategie naar optimale vindbaarheid voor je bedrijf en dienstverlening.

Waarom zou je adverteren in Google & Bing?

Search Engine Advertising (SEA) draait dus om het adverteren in de betaalde zoekresultaten van zoekmachines als Google en Bing. Waarom kies je voor het adverteren op dergelijke platformen?

  • Je bereikt je doelgroep exact op het moment waarop ze actief zoeken naar jouw producten en diensten.

  • Met advertenties ben je direct zichtbaar, hoog op de pagina met zoekresultaten.

  • Zonder advertenties zul je hoogstens rechtstreeks onder de advertenties vertoond kunnen worden; mits je ook nog een ijzersterke SEO strategie gehanteerd hebt.

  • De kans is groot dat je concurrenten ook al advertenties inzetten ;-)

Vergroot je online zichtbaarheid en ben aanwezig op exact het juiste moment in de klantreis

Essentieel voor een goede concurrentiepositie

Jouw concurrenten zijn ongetwijfeld al aanwezig in de betaalde zoekresultaten van Google en Bing; daar moet jij ook tussen staan! Door advertentieruimte te claimen met effectieve advertenties zorg je voor een sterke zichtbaarheid van jouw bedrijf en dienstverlening en vergroot je de kans dat gebruikers doorklikken naar jouw website, en niet die van je concurrent.

Je SEA doelstellingen aantikken én overtreffen met THINK

Iedereen kan advertenties aanmaken en inrichten in Google en Bing. Maar effectieve advertenties inrichten waarmee je ook daadwerkelijk resultaat behaalt? Dat is een ander verhaal. SEA is een aparte tak van sport, en met THINK stel je de beste slagman op om homeruns mee te slaan. Als SEA specialist zorgen we ervoor dat je je adverteerdoelstellingen aantikt én blijft overtreffen.

Slimme strategie voor iedere fase van de klantreis

Lukraak adverteren zonder achterliggende gedachte levert vaak (te) weinig op. Bij THINK werken we dan ook altijd vanuit een overkoepelende strategie. We starten elk SEA traject met een intakegesprek waarbij we je doelstellingen bepalen en je doelgroep in kaart brengen. Dit vertalen we naar een campagnestrategie gebaseerd op het SEE, THINK, DO, CARE model, met advertenties die aansluiten op de behoefte van je doelgroep én precies inhaken op het juiste moment in de klantreis die zij doorlopen.

Een overkoepelende online marketing strategie is essentieel voor iedere succesvolle SEA aanpak

Gaan voor maximaal rendement, iedere maand weer

Goed ingerichte advertentiecampagnes zijn al het halve werk, maar we nemen zeker geen genoegen met de helft. Nu wordt het pas echt interessant, want je campagnes leveren vanaf dag 1 zeer waardevolle data op. Op basis van deze inzichten optimaliseren we continu je campagnes. Zo halen we steeds weer het onderste uit de kan, met een maximaal rendement op je advertentie-inzet.

Daarbij delen we maandelijks de voortgang met je in een uitgebreide rapportage, zodat je volledig op de hoogte blijft van de prestaties van je campagnes, inclusief adviezen rondom kansen om deze nog beter te laten presteren.

SEA specialist inschakelen

Wil je het inrichten en beheren van je zoekmachine advertenties uitbesteden aan een SEA specialist? Alle medewerkers bij THINK zijn Google Ads Qualified Individuals, een officiële certificering vanuit Google zelf. Wij kennen alle benodigdheden, vereisten en eigenaardigheidjes van Google Ads en Bing Ads door en door en kunnen je daar dan ook volledig in ondersteunen.

MET SEA AAN DE SLAG?

Benieuwd naar de mogelijkheden van zoekmachine adverteren voor jouw bedrijf? Of wil je bestaande campagnes beter laten presteren? THINK gaat graag met je in gesprek om jouw SEA uitdaging aan te pakken. Neem nu vrijblijvend contact met ons op voor aanvullende informatie.

Neem contact op met een SEA specialist

Veelgestelde vragen

Natuurlijk is dit afhankelijk van de benodigde inzet van online marketing. Belangrijke factoren die de kosten van online marketing bepalen zijn hoe sterk de beschikbare middelen zijn zoals website en online autoriteit. Maar ook de naamsbekendheid en concurrentie spelen een rol. Daarnaast hangt het ook af van wat je doelstelling is en hoeveel van het werk je zelf op kan pakken. Wij kijken graag samen met je naar deze zaken en kunnen dan een inschatting maken van de benodigde investering die nodig is om je online marketing doelstellingen te realiseren.

Waar je zelf vast over na kan denken; wat mag een verkoop, contactmoment of nieuwe klant kosten? En hoeveel wil ik die per maand hebben?

Om een vliegende start met online marketing te maken heeft THINK Start Smart ontwikkeld. Ook slim starten met online marketing?

Zeker! Laten we samen inventariseren wat er nodig is om goede resultaten te halen. Daarna verdelen we de werkzaamheden en maken we een strakke planning.

Zeker! Goede content heeft invloed op je SEO score. Echter naast content zijn er nog veel meer factoren die je SEO score beïnvloeden. Onze SEO specialisten adviseren je hier graag bij.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Het is een proces waarbij de inhoud en techniek van een website worden geoptimaliseerd om hoger te scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Lees verder om meer te lezen over wat SEO precies is.

Waarom is SEO belangrijk?

SEO is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je website beter vindbaar is voor potentiële klanten. Door hoger te scoren in de zoekresultaten, krijg je meer verkeer naar je website en kun je meer leads en conversies genereren. Bovendien is SEO een duurzame strategie die op de lange termijn kan bijdragen aan de groei en het succes van je bedrijf.

Hoe werkt SEO?

SEO werkt door de inhoud en techniek van een website te optimaliseren op basis van de rankingfactoren van zoekmachines. Dit omvat onder andere het gebruik van relevante zoekwoorden, het optimaliseren van de metadata en het creëren van kwalitatieve backlinks naar de website.

Hoe lang duurt het voordat SEO-resultaten zichtbaar zijn?

Het kan enige tijd duren voordat SEO-resultaten zichtbaar zijn, afhankelijk van de concurrentie in de markt en de huidige status van de website. Over het algemeen kan het enkele maanden tot een jaar duren voordat significante resultaten worden behaald.

Moet ik een professional inhuren voor SEO?

Hoewel het mogelijk is om SEO zelf te doen, kan het inhuren van een professionele SEO-expert voordelen bieden. Een professional heeft de expertise en ervaring om de meest effectieve SEO-strategieën te ontwikkelen en uit te voeren, en kan je helpen om betere resultaten te behalen in minder tijd.

Is SEO hetzelfde als betaalde zoekadvertenties (SEA)?

Nee, SEO is niet hetzelfde als SEA. SEA verwijst naar betaalde zoekadvertenties die worden weergegeven boven de organische zoekresultaten van zoekmachines. Hoewel beide strategieën gericht zijn op het vergroten van de zichtbaarheid van een website in de zoekresultaten, verschillen ze in de manier waarop ze worden uitgevoerd en gefinancierd.

De kracht van online vacature marketing is dat je potentiële kandidaten direct kunt bereiken via kanalen als Google, Google for Jobs, Indeed, Facebook, Instagram en LinkedIn. Ook als het aanbod schaars is werkt deze manier van kandidaten werven erg goed. Natuurlijk is het wel nodig dat er 'vissen in de vijver zitten'. Voor bepaalde functies zijn er simpelweg niet of nauwelijks werkzoekenden. THINK Recruitment kan je ook helpen met een overkoepelende employer branding strategie om jezelf als interessante werkgever neer te zetten. En daar profiteren al je toekomstige wervingsactiviteiten weer van.