Wil je weten hoe jouw bedrijf scoort ten opzichte van de concurrentie? Een online concurrentieanalyse biedt waardevolle inzichten in de strategieën van jouw concurrenten én jouw eigen online aanwezigheid.
Ontdek waar jouw kansen liggen en hoe je deze kunt benutten.
Om een goede concurrentieanalyse uit te voeren, is het belangrijk om te weten wie je online concurrenten zijn. Kruip in de huid van bestaande- en van potentiële klanten en ga op zoek in Google en op social media. Dit zou iedere ondernemer, marketing manager, sales manager of business development verantwoordelijke eigenlijk regelmatig moeten doen.
Weet je wie je concurrenten zijn? Dat is een goed begin! Maar dan komen de echt interessante vragen. Wij kunnen deze vragen voor jou beantwoorden met een concurrentieanalyse. Denk bijvoorbeeld aan:
Waarom staat mijn concurrent altijd bovenaan in Google en ik niet?
Ik lanceer een nieuw product, hoe zet ik deze online goed in de markt?
Welke zoekwoorden werken voor mijn concurrenten goed en moet ik ook inzetten?
Wat maakt het social media kanaal van mijn concurrent succesvol?
Wat voor advertenties zetten mijn concurrenten in?
Een concurrentieanalyse door Think Online verloopt in drie stappen:
We leren je bedrijf en doelen kennen. Wie zijn je concurrenten? Wat wil je bereiken? En welke uitdagingen zie jij?
Wij duiken in de cijfers en strategieën van jouw concurrenten. We bekijken hoe zij online scoren en vergelijken dit met jouw resultaten.
Het resultaat is een adviesrapport vol met kansen, tips en advies om online beter te gaan presteren dan je concurrentie.
Het adviesrapport bevat altijd de volgende onderdelen:
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een online concurrentieanalyse. Zo zorg je voor een stevige basis voor je online marketingstrategie!
Een online concurrentieanalyse bestaat doorgaans uit drie stappen:
Intake: Hierbij leer je je eigen bedrijf en doelen kennen. Wie zijn je concurrenten? Wat wil je bereiken? En welke uitdagingen zie jij?
Analyse: In deze fase duik je in de cijfers en strategieën van je concurrenten. Je bekijkt hoe zij online scoren en vergelijkt dit met jouw resultaten.
Advies: Het resultaat is een adviesrapport vol met kansen, tips en advies om online beter te presteren dan je concurrentie.
Meer weten over concurrentieanalyse? Lees verder op onze auditpagina!
Het identificeren van je online concurrenten begint met het in de huid kruipen van je (potentiële) klanten.
Start door relevante zoekwoorden in Google te zoeken en te kijken welke bedrijven bovenaan de zoekresultaten staan. Dit geeft je een goed overzicht van wie zich in jouw markt bevindt.
Gebruik sociale mediaplatforms om te zien welke bedrijven actief zijn in jouw branche. Hier krijg je een goed beeld van je concurrenten en hun aanwezigheid online.
Verzamel feedback van klanten over welke alternatieven zij overwegen. Dit helpt je te begrijpen welke andere bedrijven jouw klanten in de gaten houden.
Door deze stappen te volgen, krijg je een duidelijk overzicht van je online concurrenten en kun je je strategie beter afstemmen.
Meer hulp nodig bij je concurrentieanalyse? Schrijf je in voor een gratis concurrentiecheck!
Visuele content, zoals foto’s en video’s, speelt een cruciale rol in het versterken van je merk. Het trekt direct de aandacht, maakt je boodschap aantrekkelijker en zorgt ervoor dat informatie beter blijft hangen.
Beelden roepen emoties op en creëren een sterkere connectie met je doelgroep, waardoor je merk herkenbaarder en betrouwbaarder wordt. Daarnaast helpt visuele content bij het verbeteren van je online zichtbaarheid, bijvoorbeeld door aantrekkelijkere social media posts en een professionelere uitstraling op je website.
Door consistent gebruik te maken van visuele elementen die aansluiten bij je merkidentiteit, versterk je je positionering en onderscheid je je van de concurrentie.
Een website kan nog zoveel bezoekers trekken, maar als ze niet converteren, mis je kansen. User Experience (UX) en conversieoptimalisatie (CRO) helpen je website te verbeteren, zodat bezoekers sneller de gewenste actie ondernemen. Dit kan door:
Door UX en CRO slim in te zetten, verhoog je het aantal leads en verkopen zonder extra advertentiekosten.
Wil je de prestaties van je website verbeteren? Lees onze case over conversieoptimalisatie en UX voor Opel!
Door het implementeren van Google Consent Mode V2 krijgen website eigenaren meer inzicht in data, zelfs als bezoekers geen cookies accepteren, door middel van data modellering met 'cookieless pings'.