content en recruitment marketing

ONLINE CONCURRENTIEANALYSE:

HOE STA JIJ ERVOOR?

Neem contact met ons op!

Wil je weten hoe jouw bedrijf scoort ten opzichte van de concurrentie? Een online concurrentieanalyse biedt waardevolle inzichten in de strategieën van jouw concurrenten én jouw eigen online aanwezigheid.

Ontdek waar jouw kansen liggen en hoe je deze kunt benutten.

WIE ZIJN JE ONLINE CONCURRENTEN?

Om een goede concurrentieanalyse uit te voeren, is het belangrijk om te weten wie je online concurrenten zijn. Kruip in de huid van bestaande- en van potentiële klanten en ga op zoek in Google en op social media. Dit zou iedere ondernemer, marketing manager, sales manager of business development verantwoordelijke eigenlijk regelmatig moeten doen.

Weet je wie je concurrenten zijn? Dat is een goed begin! Maar dan komen de echt interessante vragen. Wij kunnen deze vragen voor jou beantwoorden met een concurrentieanalyse. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Waarom staat mijn concurrent altijd bovenaan in Google en ik niet?

  • Ik lanceer een nieuw product, hoe zet ik deze online goed in de markt?

  • Welke zoekwoorden werken voor mijn concurrenten goed en moet ik ook inzetten?

  • Wat maakt het social media kanaal van mijn concurrent succesvol?

  • Wat voor advertenties zetten mijn concurrenten in?

INTAKE, ANALYSE & ADVIES

Een concurrentieanalyse door Think Online verloopt in drie stappen:

1. INTAKE

We leren je bedrijf en doelen kennen. Wie zijn je concurrenten? Wat wil je bereiken? En welke uitdagingen zie jij?

2. ANALYSE

Wij duiken in de cijfers en strategieën van jouw concurrenten. We bekijken hoe zij online scoren en vergelijken dit met jouw resultaten.

3. ADVIES

Het resultaat is een adviesrapport vol met kansen, tips en advies om online beter te gaan presteren dan je concurrentie.

CONCURRENTIEANALYSE VAN THINK ONLINE

Het adviesrapport bevat altijd de volgende onderdelen:

1. Wie je belangrijkste online concurrenten zijn

2. Op welke zoekwoorden je concurrenten in Google worden gevonden;

3. Waarom je concurrenten goed (of minder goed) scoren in Google;

4. Waar je concurrenten online adverteren en met welke inhoud;

5. Of je concurrenten gebruik maken van een contentstrategie en wat je daarvan kunt leren;

6. Wat je concurrenten goed (of minder goed) doen op sociale media;

7. Hoe jij het doet ten opzichte van je concurrenten en waar je online kansen liggen.

WIL JIJ JE ONLINE CONCURRENTIE IN KAART BRENGEN?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een online concurrentieanalyse. Zo zorg je voor een stevige basis voor je online marketingstrategie!

Neem contact op

Veelgestelde vragen

De aandachtsspanne van Gen Z is kort, maar dat betekent niet dat ze oppervlakkig zijn. Je moet gewoon snel tot de kern komen. Grijp hun aandacht met creatieve visuele content, humor of een prikkelende vraag.

Belangrijk is dat je meteen laat zien wat de waarde is: wat heb je hen te bieden? Denk in memes, video’s, challenges, én maak het interactief. Want stilzitten doet Gen Z niet.

Meer weten over Gen Z? Check onze blog: Generatie Z met déze insteek zijn ze écht wel te bereiken.

Een traditionele salespitch werkt niet bij Gen Z. Je marketingstrategie moet gebouwd zijn op authenticiteit, snelle en visuele communicatie, en maatschappelijke relevantie. Verplaats je in hun leefwereld: ze scrollen razendsnel en bepalen binnen enkele seconden of je merk relevant is.

Gebruik platforms als TikTok en Instagram, werk met micro-influencers die echt bij je merk passen, en vermijd generieke content. Denk ook aan interactie: polls, challenges en user-generated content versterken de band.

Wil je weten welke strategie wél werkt voor deze doelgroep? Lees dan de strategieën die we in onze blog uitlichten: Generatie Z met déze insteek zijn ze écht wel te bereiken.

Technische SEO is de basis van een goed presterende website. Zonder een solide technische structuur kunnen zelfs de beste content en linkbuildingstrategieën onvoldoende resultaat opleveren. Technische SEO richt zich op aspecten zoals:

  • Crawlbaarheid en indexeerbaarheid: Zoekmachines moeten je website kunnen doorzoeken en indexeren. Dit betekent dat je een duidelijke sitestructuur nodig hebt, een XML-sitemap en een goed ingestelde robots.txt.
  • Laadsnelheid: Snellere websites zorgen voor een betere gebruikerservaring en worden hoger gerangschikt in zoekmachines.
  • Mobiele vriendelijkheid: Aangezien Google mobile-first indexering gebruikt, moet je website goed functioneren op smartphones en tablets.
  • Veiligheid (HTTPS): Een beveiligde website met een SSL-certificaat wordt door zoekmachines en gebruikers als betrouwbaarder gezien.
  • Structured Data (Schema Markup): Helpt zoekmachines je content beter te begrijpen en kan resulteren in rich snippets in de zoekresultaten.

Door technische SEO op orde te hebben, zorg je ervoor dat je website beter presteert en hoger scoort in zoekmachines.

Wil je meer weten over technische SEO of ontdekken waar je website verbeterd kan worden? Vraag een audit aan en krijg direct inzicht in de optimalisatiekansen!

Het See, Think, Do, Care-model is een marketingframework ontwikkeld door Avinash Kaushik. Het model helpt marketeers structuur aan te brengen in de klantreis, met als doel op het juiste moment de juiste boodschap te communiceren.

  • In de See-fase richt je je op een brede doelgroep die je merk nog niet kent.
  • In de Think-fase toon je relevantie en vergroot je overweging.
  • In de Do-fase stimuleer je actie: de conversie.
  • In de Care-fase bouw je een langdurige klantrelatie op.

In de praktijk betekent dit dat je per fase verschillende content, kanalen en KPI’s hanteert. Door dit bewust in te zetten, vergroot je de effectiviteit van je campagnes aanzienlijk.

Wil je meer leren over het praktisch toepassen van het See, Think, Do, Care-model? Lees dan: See, Think, Do, Care model in de praktijk

THINK heeft software waarmee we concurrenten kunnen analyseren. Hoeveel bezoekers ze op hun website hebben, waar ze vandaan komen, of ze online adverteren, wat ze daarvoor betalen en hoe sterk hun online autoriteit is. Lees meer over onze online concurrentieanalyse