Waarom een zoekmachine optimalisatie bureau inschakelen?

Waarom zou je aan de slag gaan met zoekmachine optimalisatie (SEO) en waarom kun je hiervoor het beste een zoekmachine optimalisatie bureau inschakelen? We lichten het graag toe:

  • Een mooie plek op de eerste pagina van Google, Bing e.a. komt niet zomaar aanwaaien: hiervoor is een sterke (lange termijn) strategie en aanpak nodig

  • Iedereen wil bovenaan in Google staan, je concurrenten ook. Maar een top-10 positie is niet zomaar behaald en het is hard werken om je concurrenten te overtreffen

  • Goede SEO-pagina’s overtuigen niet (enkel) de zoekmachine; het zijn juist je bezoekers die hiermee verleid worden om door te klikken 

  • Met hoge posities op relevante begrippen, thema’s en onderwerpen én een overtuigende inhoud haal je waardevol websiteverkeer binnen

  • En zijn ze eenmaal binnen dankzij de succesvolle SEO aanpak, dan begint het echte overtuigen en verkopen pas natuurlijk ;-)

Goed scoren op SEO: de realiteit

Wil je snel bovenaan in de zoekresultaten staan? Dat kan, door betaalde campagnes in te zetten (ook wel bekend als Search Engine Advertising, SEA dus). Zichtbaarheid in de niet-betaalde zoekresultaten is een ander verhaal. Om hier hoge posities te pakken vraagt tijd en aandacht, een solide strategie en volharding. Het is in principe voor iedere partij haalbaar om een toppositie te claimen, maar dan zul je wel je concurrentie moeten overtreffen. En ook zij zitten niet stil natuurlijk.

THINK kent het complexe SEO speelveld als geen ander en weet welke aspecten essentieel zijn om gewaardeerd te worden door Google, Bing e.a. Hierbij richten we ons op de heilige drie-eenheid van zoekmachine optimalisatie: content, techniek en online autoriteit. Zijn alle drie de pijlers helemaal in orde, dan pluk je daar blijvend de vruchten van.

SEO strategie moet staan als een huis

Voordat we er ook maar over peinzen om te sleutelen aan deze pijlers zorgen we er eerst voor dat je fundering klopt. Dit doen we tijdens een kick off meeting, waarin we de doelstellingen van je bedrijf bespreken en je doelgroep in kaart brengen. Ook je concurrentie onderwerpen we aan een kritische blik. Wat doe jij al goed, wat gaat er mis en waarin heeft de concurrentie een voorsprong?

Vanuit deze stevige analyse ontstaat een bruikbaar en concreet actieplan, waar je SEO strategie uit voortvloeit. En dán zijn we klaar om in de wereld van zoekwoorden, thema’s en alle ranking factoren te duiken waarmee we jou optimaal vindbaar maken in de zoekmachines.

SEO specialist nodig? Leg ons je uitdaging voor!

Een befaamde anekdote: ‘Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud; after a few minutes you realize the pig likes it’. Worstelen met SEO is voor velen aan de orde van de dag, maar wij zijn dan dat varkentje dat daar stiekem volop van geniet. Kom maar op met die SEO uitdaging dus!

Meer dan een zoekmachine optimalisatie bureau

Wil je je zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan een bureau? Met THINK kies je voor een online marketing bureau met volop ervaring op het gebied van SEO. We zijn daarentegen niet enkel een zoekmachine optimalisatie bureau: zoekmachine marketing wordt aangevuld met minstens net zoveel kennis van SEA, social media marketing en contentmarketing om je een allround aanpak te bieden. We weten precies welk kanaal je wanneer inzet, en wat de beste mix voor jou is om een optimale online zichtbaarheid te pakken en waardevolle leads te verzamelen.

Eerst nog verder verdiepen in SEO? We raken er niet over uitgepraat: bekijk deze SEO informatiepagina voor aanvullende tekst en uitleg.

AAN DE SLAG MET SEO

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem contact met ons op om jouw uitdaging met ons te bespreken. Jeroen heeft 20 jaar ervaring met SEO en ook de rest van het team is inmiddels bedreven in zoekmachine optimalisatie.

Maak een afspraak met een van onze specialisten

Veelgestelde vragen

In principe niet. Wij zien SEO en Google Ads als marketing kanalen. Bij THINK werken we vanuit een doelstelling (bijvoorbeeld 10 nieuwe klanten per maand) en een tactiek (zo effectief mogelijk kwalitatieve doelgroepen bereiken, bewerken en overhalen) om die doelstelling te realiseren. Daar worden de best passende marketing kanalen voor ingezet. De kans is groot dat hier SEO en Google Ads bijzitten, maar het is afhankeljk van je doelstelling, het budget en de marktsituatie op welk moment en op welke manier deze kanalen worden ingezet.

We gaan graag met je om tafel zitten om te horen wat jouw doelstellingen zijn en zoeken dan samen naar de best passende mix om jouw doelstelling online te ondersteunen en realiseren.

Ja, geen probleem! Om zichtbaar te zijn in Google zet je zoekmachine marketing in: [SEO](/zoekmachine-optimalisatie-seo) en [SEA (Search Engine Advertising)](/zoekmachine-adverteren-sea). Met SEA kun je adverteren boven de zoekresultaten van Google. Dit is vaak binnen een paar dagen te realiseren. Je betaalt alleen als mensen doorgeklikt hebben op jouw advertentie. Of dit interessant is, hangt af van de kosten per klik en de prijs die jij zou willen betalen voor een verkoop of een nieuwe klant. Bel ons gerust eens op om te bespreken of dit interessant is voor jouw business!

Met SEO optimaliseer je een website om goed zichtbaar te zijn in de organische zoekresultaten. Hier heeft THINK veel ervaring in, en dat gaat ook zeker lukken. Alleen niet binnen een paar dagen.

Natuurlijk is dit afhankelijk van de benodigde inzet van online marketing. Belangrijke factoren die de kosten van online marketing bepalen zijn hoe sterk de beschikbare middelen zijn zoals website en online autoriteit. Maar ook de naamsbekendheid en concurrentie spelen een rol. Daarnaast hangt het ook af van wat je doelstelling is en hoeveel van het werk je zelf op kan pakken. Wij kijken graag samen met je naar deze zaken en kunnen dan een inschatting maken van de benodigde investering die nodig is om je online marketing doelstellingen te realiseren.

Waar je zelf vast over na kan denken; wat mag een verkoop, contactmoment of nieuwe klant kosten? En hoeveel wil ik die per maand hebben?

Om een vliegende start met online marketing te maken heeft THINK Start Smart ontwikkeld. Ook slim starten met online marketing?

Customer journey is zo’n term die je in iedere marketing opleiding of cursus rond de oren vliegt. Je hebt er dus vast wel eens over gehoord, maar weet je nog wat het inhoudt? En waarom het uitwerken van de customer journey erg nuttig kan zijn? Lees verder in de blog over de customer journey.

Om er achter te komen welke online marketing specialist in Breda het beste bij je past kijk je naar je bedrijfsgrote en je doelstellingen.


Kijk eerst zelf eens in Google, welke online marketing specialisten ui Breda zijn zelf goed zichtbaar in Google? Kijk vervolgens op de blog van de specialist en vraag je af of de onderwerpen aansluiten bij wat de stijl en kwaliteit die jij zoekt! Kijk ook naar de teksten, zijn deze goed geschreven of staan ze (te) vol met zoekwoorden? Kijk goed naar de uitstraling en klanten, is dat wat bij jouw past?


Er zijn verschillende soorten onlne marketing specialisten in Breda. Freelance online marketeers (vaak hoog niveau van 1 marketing discipline), Kleine bureau's en grote bureau's. Bij online marketing bureau's kan je een onderscheid maken tussen verkoopgedreven en marketinggedreven. De verkoopgedreven bureau's werken vaak met pakketten en hebben veel accountmanagers in dienst die je bellen dat je niet goed vindbaar bent. Ze adverteren soms zelf wel in Google maar zijn in de organische (niet betaalde) zoekresultaten vaak niet vindbaar.


Marketinggedreven online marketing bureau's leveren meestal maatwerk, hebben een goed verhaal op de overons pagina, vertellen over hun visie in plaats van pakketten en in de teamsamenstelling zie je meer inhoudelijke medewerkers dan verkopers.


Bij THINK hebben we geen verkopers, alleen specialisten. Wij leveren maatwerk en hebben specialisten op het gebied van marketing strategie, SEO (zoekmachine optimalisatie, SEA (Google Ads), social media marketing, Analytics, en conversie optimalisatie.