Waarom een zoekmachine optimalisatie bureau inschakelen?

Waarom zou je aan de slag gaan met zoekmachine optimalisatie (SEO) en waarom kun je hiervoor het beste een zoekmachine optimalisatie bureau inschakelen? We lichten het graag toe:

  • Een mooie plek op de eerste pagina van Google, Bing e.a. komt niet zomaar aanwaaien: hiervoor is een sterke (lange termijn) strategie en aanpak nodig

  • Iedereen wil bovenaan in Google staan, je concurrenten ook. Maar een top-10 positie is niet zomaar behaald en het is hard werken om je concurrenten te overtreffen

  • Goede SEO-pagina’s overtuigen niet (enkel) de zoekmachine; het zijn juist je bezoekers die hiermee verleid worden om door te klikken 

  • Met hoge posities op relevante begrippen, thema’s en onderwerpen én een overtuigende inhoud haal je waardevol websiteverkeer binnen

  • En zijn ze eenmaal binnen dankzij de succesvolle SEO aanpak, dan begint het echte overtuigen en verkopen pas natuurlijk ;-)

Goed scoren op SEO: de realiteit

Wil je snel bovenaan in de zoekresultaten staan? Dat kan, door betaalde campagnes in te zetten (ook wel bekend als Search Engine Advertising, SEA dus). Zichtbaarheid in de niet-betaalde zoekresultaten is een ander verhaal. Om hier hoge posities te pakken vraagt tijd en aandacht, een solide strategie en volharding. Het is in principe voor iedere partij haalbaar om een toppositie te claimen, maar dan zul je wel je concurrentie moeten overtreffen. En ook zij zitten niet stil natuurlijk.

THINK kent het complexe SEO speelveld als geen ander en weet welke aspecten essentieel zijn om gewaardeerd te worden door Google, Bing e.a. Hierbij richten we ons op de heilige drie-eenheid van zoekmachine optimalisatie: content, techniek en online autoriteit. Zijn alle drie de pijlers helemaal in orde, dan pluk je daar blijvend de vruchten van.

SEO strategie moet staan als een huis

Voordat we er ook maar over peinzen om te sleutelen aan deze pijlers zorgen we er eerst voor dat je fundering klopt. Dit doen we tijdens een kick off meeting, waarin we de doelstellingen van je bedrijf bespreken en je doelgroep in kaart brengen. Ook je concurrentie onderwerpen we aan een kritische blik. Wat doe jij al goed, wat gaat er mis en waarin heeft de concurrentie een voorsprong?

Vanuit deze stevige analyse ontstaat een bruikbaar en concreet actieplan, waar je SEO strategie uit voortvloeit. En dán zijn we klaar om in de wereld van zoekwoorden, thema’s en alle ranking factoren te duiken waarmee we jou optimaal vindbaar maken in de zoekmachines.

SEO specialist nodig? Leg ons je uitdaging voor!

Een befaamde anekdote: ‘Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud; after a few minutes you realize the pig likes it’. Worstelen met SEO is voor velen aan de orde van de dag, maar wij zijn dan dat varkentje dat daar stiekem volop van geniet. Kom maar op met die SEO uitdaging dus!

Meer dan een zoekmachine optimalisatie bureau

Wil je je zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan een bureau? Met THINK kies je voor een online marketing bureau met volop ervaring op het gebied van SEO. We zijn daarentegen niet enkel een zoekmachine optimalisatie bureau: zoekmachine marketing wordt aangevuld met minstens net zoveel kennis van SEA, social media marketing en contentmarketing om je een allround aanpak te bieden. We weten precies welk kanaal je wanneer inzet, en wat de beste mix voor jou is om een optimale online zichtbaarheid te pakken en waardevolle leads te verzamelen.

Eerst nog verder verdiepen in SEO? We raken er niet over uitgepraat: bekijk deze SEO informatiepagina voor aanvullende tekst en uitleg.

AAN DE SLAG MET SEO

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem contact met ons op om jouw uitdaging met ons te bespreken. Jeroen heeft 20 jaar ervaring met SEO en ook de rest van het team is inmiddels bedreven in zoekmachine optimalisatie.

Maak een afspraak met een van onze specialisten

Veelgestelde vragen

Customer journey is zo’n term die je in iedere marketing opleiding of cursus rond de oren vliegt. Je hebt er dus vast wel eens over gehoord, maar weet je nog wat het inhoudt? En waarom het uitwerken van de customer journey erg nuttig kan zijn? Lees verder in de blog over de customer journey.

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Door een website technisch, op het gebied van content en autoriteit te optimaliseren maak je websites beter vindbaar in zoekmachines als Google en Bing.

SEA staat voor zoekmachine adverteren

CRO staat voor conversie ratio optimaliseren

CTR is het percentage gebruikers dat doorklikt

Het is belangrijk om voorafgaand aan het maken van een nieuwe website na te denken over de doelstelling en de klantreis. Wie (welke doelgroep) wil je bereiken, wat wil je ze vertellen en nog belangrijker, wat moet de doelgroep doen nadat ze je informatie hebben gezien.

Als je nu al een website hebt met (goede) posities in zoekmachines als Google is het wel zo fijn om die posities te behouden. Website migraties zijn namelijk delicate processen. Hierbij heb je stevige kennis nodig van SEO (zoekmachine optimalisatie). THINK kan je begeleiden tijdens het hele proces, om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

In principe niet. Wij zien SEO en Google Ads als marketing kanalen. Bij THINK werken we vanuit een doelstelling (bijvoorbeeld 10 nieuwe klanten per maand) en een tactiek (zo effectief mogelijk kwalitatieve doelgroepen bereiken, bewerken en overhalen) om die doelstelling te realiseren. Daar worden de best passende marketing kanalen voor ingezet. De kans is groot dat hier SEO en Google Ads bijzitten, maar het is afhankeljk van je doelstelling, het budget en de marktsituatie op welk moment en op welke manier deze kanalen worden ingezet.

We gaan graag met je om tafel zitten om te horen wat jouw doelstellingen zijn en zoeken dan samen naar de best passende mix om jouw doelstelling online te ondersteunen en realiseren.

Jouw website goed laten presteren met SEO doe je niet zomaar. Google moet jouw website namelijk zien als relevant en functioneel. Maar hoe dan? Denk aan het schrijven van blogs gericht op SEO, de broncode van je website schoonhouden, zorgen voor goede hosting, snelle laadtijden, een uitstekende prestatie op mobiel, afbeeldingen voorzien van het juiste format en jouw website begrijpelijk maken voor een klant. Doe je dit goed? Dan zal Google jou een betere SEO ranking geven. Ook is online autoriteit belangrijk.