Carli
Online marketeer
Een aantal jaren geleden voerde Google de E-A-T richtlijnen in. Dit werd gedaan om de kwaliteit van geschreven content te signaleren op: Expertise, Autoritativeness en Trustworthiness. Sinds december 2022 is hier nog een ‘E’ aan toegevoegd, namelijk Experience. Het wordt steeds belangrijker om jouw content en SEO met de E-E-A-T richtlijnen te creëren. Wil jij weten waarom? En ben je benieuwd wat jij hier aan kunt doen? Lees het in deze blog.
De vier elementen van de Google richtlijnen zijn: Expertise, Experience, Authoritativeness en Trustworthiness. Voor degene die nog niet bekend zijn met deze richtlijnen, lichten we in het kort toe wat deze elementen inhouden. Voor degene die hier wel bekend mee zijn: het kan maar weer scherp op het vizier staan!
Expertise: hier draait het om de kennis die je hebt over een onderwerp. Dit wordt beoordeeld op basis van content en de expertise van de auteur. Bijvoorbeeld: opleiding en werkervaring.
Experience: hiermee wordt aangetoond dat je ervaring hebt als auteur in het vak. Denk aan het delen van een projectcase of een review.
Authoritativeness: dit gaat over de reputatie van een website. Ben jij voor anderen (bezoekers) een autoriteit op het gebied van bijvoorbeeld een dienst of over een specifiek onderwerp? Dan ben je een autoriteit.
Trustworthiness: bij dit laatste element gaat het om vertrouwen. Denk aan het toevoegen van contactinformatie, het toevoegen van externe bronnen en opnemen van feitelijke content. Kortom, de eerste drie elementen dragen hieraan bij.
Als je online zoekt naar informatie merk je vast dat de kwaliteit van de content enorm kan verschillen. Zeker nu er steeds vaker hele teksten en websites worden geschreven door AI in plaats van door mensen. Er zijn dan ook genoeg artikelen of pagina’s te vinden met lage inhoudelijke content, wat een negatieve invloed kan hebben op de gezondheid, financiële stabiliteit of veiligheid van mensen. Google houdt daarom rekening met de mate waarin de auteur van het artikel ervaring heeft met het onderwerp.
Om te bepalen wat kwalitatief goede en betrouwbare content is, is het zaak dat goede content volgens de richtlijnen aan de volgende punten voldoen:
De content moet geschreven zijn om gebruikers (lezers) te helpen;
De content moet geschreven zijn door een expert;
De geschreven content moet geplaatst zijn op een website met autoriteit;
De geschreven content moet betrouwbaar zijn;
De content dient regelmatig te worden bijgewerkt.
Om de E-E-A-T voor je SEO te verbeteren volgens de kwaliteitsrichtlijnen zijn er verschillende mogelijkheden. Belangrijk is om altijd te bedenken dat het gaat om de juiste balans te vinden tussen de vier elementen. Laat zien dat je een autoriteit bent én laat zien dat je ervaring (experience) hebt! Wij geven een aantal toepasbare tips om jouw SEO-prestaties te verbeteren:
Actualiseer je content
Google vindt het belangrijk dat content actueel is. Zorg daarom regelmatig voor actuele content rondom de nieuwste ontwikkelingen.
Wordt genoemd in een bericht
Word je genoemd in een online bericht dat zeer relevant is in jouw branche? Super! Google heeft dit namelijk door en daarmee wordt jouw autoriteit vergroot. Werken aan je eigen PR kan dus zeker z’n vruchten afwerpen.
Zorg voor bronvermeldingen
Vergroot het vertrouwen van je artikel, blog of geschreven content door de bronvermelding toe te voegen.
Reviews van klanten
Een belangrijk onderdeel voor SEO zijn reviews. Op basis van reviews beoordelen potentiële klanten of ze jouw product of dienst willen afnemen. Zeker in de nog oriënterende fase.
Werk aan je linkbuilding
Realiseer kwalitatieve links op andere relevante websites die linken naar jouw pagina(s). Ook hiermee vergroot je jezelf als autoriteit in de ogen van Google.
Let op: ga geen links kopen of overmatig linkjes plaatsen op andere websites. Het moet namelijk wel op een geloofwaardige en kwalitatieve manier uitgerold worden.
Laat zien we het artikel heeft geschreven
Vermeld de auteur boven een artikel om te laten zien wie het stuk heeft geschreven en met welke kennis en ervaring. Aanvullend is het goed een link naar de biografie van de auteur te plaatsen.
Vermeld contactgegevens
Het vermelden van je adres, contactgegevens en links naar social media kanalen draagt bij aan het vertrouwen voor een websitebezoeker.
Zorg voor structured data
Als we het over SEO hebben, dan spreken we over signalen voor Google. Maar sommige signalen zijn niet altijd duidelijk genoeg. Daarom is het belangrijk om data te ordenen voor zoekmachines, zodat de informatie op de website beter geïnterpreteerd kan worden. Een concreet voorbeeld van structured data is reviews plaatsen op je website.
Ben jij klaar om jouw E-E-A-T te verbeteren? Ga dan zelf aan de slag met het verbeteren, optimaliseren of toepassen van de richtlijnen.
Geen tijd of zin om hier zelf mee aan de slag te gaan? Besteed het uit en bouw verder aan jouw kwalitatieve website met autoriteit!
Google Ads biedt verschillende advertentieformaten, elk met een eigen doel en strategie.
Zoekadvertenties zijn tekstadvertenties die boven de organische zoekresultaten verschijnen wanneer iemand een relevante zoekopdracht invoert. Deze advertenties zijn ideaal voor bedrijven die direct willen inspelen op koopintenties en conversies willen stimuleren.
Display advertenties zijn visuele banners of tekstadvertenties die worden weergegeven op websites binnen het Google Display Netwerk. Ze zijn vooral effectief voor branding en remarketing, waarbij je doel is om je merk in de kijker te spelen bij een breder publiek.
Shopping advertenties tonen productinformatie zoals afbeeldingen, prijzen en winkelnaam. Deze advertenties verschijnen boven de zoekresultaten wanneer gebruikers naar specifieke producten zoeken. Ze zijn perfect voor e-commercebedrijven die hun producten direct willen promoten.
De keuze voor het juiste advertentietype hangt af van je marketingdoelen. Zoekadvertenties werken goed voor directe conversies, terwijl display- en shopping advertenties vooral bijdragen aan naamsbekendheid en productpromotie.
Wil je weten welke advertentievorm het beste past bij jouw bedrijf? Bekijk onze SEA-strategieën voor maximale impact.
Klaar om je SEA-campagnes naar een hoger niveau te tillen? Lees verder en ontdek hoe wij je kunnen helpen met effectieve zoekmachine-advertenties (SEA)!
SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization. In het Nederlands bekend als zoekmachine optimalisatie. Dit is een onderdeel van zoekmachinemarketing waarbij de activiteiten ervoor zorgen dat je website goed vindbaar is in zoekmachines als Google en Bing. De optimalisatie heeft betrekking op techniek, content en autoriteit.
Een uitgebreidere uitleg lees je hieronder:
SEO, oftewel Search Engine Optimization, is een belangrijk proces waarbij de inhoud en techniek van een website worden geoptimaliseerd om hoger te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Het is een cruciaal onderdeel van digitale marketing, omdat het ervoor zorgt dat je website beter vindbaar is voor potentiële klanten.
Het doel van SEO is om zoekmachines te helpen begrijpen waar je website over gaat en welke informatie relevant is voor gebruikers die bepaalde zoektermen invoeren. Door de inhoud en techniek van je website te optimaliseren, kun je de zoekmachines laten zien dat jouw website de meest relevante informatie bevat voor bepaalde zoektermen.
Er zijn verschillende aspecten van SEO die moeten worden geoptimaliseerd om een website hoger te laten scoren in de zoekresultaten. Enkele belangrijke elementen zijn:
SEO is een continu proces dat regelmatig moet worden bijgewerkt om ervoor te zorgen dat je website hoger blijft scoren in de zoekresultaten. Hoewel het soms wat tijd kan kosten voordat je resultaten ziet, kan het investeren in SEO op de lange termijn bijdragen aan de groei en het succes van je bedrijf.
In principe niet. Wij zien SEO en Google Ads als marketing kanalen. Bij THINK werken we vanuit een doelstelling (bijvoorbeeld 10 nieuwe klanten per maand) en een tactiek (zo effectief mogelijk kwalitatieve doelgroepen bereiken, bewerken en overhalen) om die doelstelling te realiseren. Daar worden de best passende marketing kanalen voor ingezet. De kans is groot dat hier SEO en Google Ads bijzitten, maar het is afhankeljk van je doelstelling, het budget en de marktsituatie op welk moment en op welke manier deze kanalen worden ingezet.
We gaan graag met je om tafel zitten om te horen wat jouw doelstellingen zijn en zoeken dan samen naar de best passende mix om jouw doelstelling online te ondersteunen en realiseren.
Online marketing verandert continu, en om niet achter te blijven, is het essentieel om proactief te blijven. Het volgen van trends via blogs, webinars en events helpt je op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Regelmatig je data analyseren en je strategieën bijsteken is belangrijk om in te spelen op de veranderende behoeften van je doelgroep.
Het testen van nieuwe kanalen en formats geeft je inzicht in wat werkt. Automatisering en AI stellen je in staat efficiënter te werken en je processen te optimaliseren. Flexibiliteit is cruciaal, zodat je snel kunt inspelen op veranderingen in algoritmes en consumentengedrag.
In een dynamische markt is een statische strategie niet genoeg. Door continu te optimaliseren, blijf je vooroplopen in de markt.
Wil je altijd een stap voor blijven? Ontdek de nieuwste online marketingtrends voor 2025!
Hoewel UX en UI nauw met elkaar verbonden zijn, zijn het verschillende concepten:
UX (User Experience):
Richt zich op de algehele ervaring die een gebruiker heeft bij het interactieproces met een product, systeem of dienst.
Het gaat om het begrijpen van de behoeften, doelen en gedrag van de gebruiker, en het ontwerpen van een product dat nuttig, bruikbaar en wenselijk is.
UX omvat aspecten zoals gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, informatiearchitectuur en gebruikeronderzoek.
UI (User Interface):
Richt zich op de visuele aspecten van een product, zoals de lay-out, typografie, kleuren en iconen.
Het gaat om het ontwerpen van een interface die esthetisch aantrekkelijk en gemakkelijk te gebruiken is.
UI is het deel waar de gebruiker daadwerkelijk mee in contact komt.
Kort gezegd:
UX gaat over de algehele ervaring, terwijl UI gaat over de visuele presentatie.
UX is de basis, en UI is de manier waarop die basis wordt gepresenteerd.
Andere veel gestelde vragen zijn:
Wat is het belang van UX?
Hoe meet je de kwaliteit van UX?
Wat zijn de belangrijkste UX-principes?
Wat is het verschil tussen CX en UX?