Display adverteren

Met display adverteren vertoon je advertentiebanners op externe websites, die potentiële klanten naar jouw website leiden. Display banners zorgen voor een sterke zichtbaarheid onder je doelgroep, doordat ze advertentieruimte benutten binnen een breed netwerk aan websites.

Display advertenties worden ingezet om zichtbaarheid en naamsbekendheid te realiseren, maar kunnen ook aangewend worden om leads te genereren of verkopen te stimuleren. De boodschap en benadering stem je af op de fase van de klantreis waarin je doelgroep zich bevindt. THINK weet dit als geen ander te bewerkstelligen door je display advertentiestrategie te koppelen aan het See, Think, Do, Care model. Daarbij bepalen we voor elke fase de juiste advertentiestrategie en insteek, zodat je maximaal rendement behaalt met je display advertenties.

De mogelijkheden van display adverteren

Voor display advertenties kun je gebruik maken van diverse handige targetingopties. Zo is het mogelijk om zichtbaar te zijn op specifieke websites en platformen die thematisch aansluiten bij jouw producten of dienstverlening, of simpelweg geliefd zijn onder je doelgroep. 

Daarnaast is het mogelijk om op uiteenlopende interesses en intenties te targeten. Zo bereik je degenen in je doelgroep die actief zoeken naar specifieke content en informatie. Vaak zijn dit personen die zich al wat verder in de klantreis bevinden en sneller bereid zijn om over te gaan tot conversie. Door op het juiste moment zichtbaar te zijn met je advertentiebanners kun je zo leads en verkopen stimuleren.

Wil je enkel personen bereiken die in een specifieke regio wonen of een bepaald gebied regelmatig bezoeken? Met locatietargeting zorgen we ervoor dat je advertentiebanners enkel aan hen vertoond zullen worden. Dit is ideaal om gericht te adverteren aan bijv. de personen die zich op reisafstand van jouw bedrijf bevinden, of om zichtbaarheid te realiseren bij iedereen die een grote beurs bezoekt waar jij aanwezig zult zijn.

Meerdere contactmomenten d.m.v. retargeting

Het overgrote deel van je websitebezoekers zal niet direct overgaan tot conversie. De klantreis bestaat uit meerdere fasen, en zeker bij complexe producten en diensten vraagt dit de nodige tijd. Er zijn vaak meerdere contactmomenten nodig voordat je bezoeker daadwerkelijk converteert.

Het is belangrijk om de aandacht van je bezoekers tijdens deze klantreis vast te blijven houden. Zo blijf je ‘top of mind’ en voorkom je dat een concurrent met ze aan de haal gaat. En hier komt retargeting met display advertenties goed van pas. Met retargeting benader je degenen die je website al bezocht hebben opnieuw, in dit geval met behulp van de display advertentiebanners op andere websites. Zo herinner je je doelgroep opnieuw aan je product of dienstverlening, en nodig je ze uit om terug te keren naar je website en over te gaan tot conversie.

Deze advertentiebanners kunnen heel specifiek ingestoken worden op basis van de fase in de klantreis waar je bezoeker zich in bevindt. Met een verleidelijke inhoud leidt je ze terug naar de juiste inhoud op je website, zodat deze terugkerende bezoeker ‘warm’ terugkeert en sneller geneigd zal zijn om toch over te gaan tot actie.

Display advertenties inzetten met THINK

Bij THINK gaan we voorafgaand aan het display adverteren altijd met je in gesprek, om je doelstellingen helder te krijgen. Zo kunnen we deze vertalen naar effectieve campagnes waarmee ook daadwerkelijk je gewenste resultaat behaald wordt. We zorgen voor goed aansluitend advertentiemateriaal en adviseren indien nodig de ontwerper om tot passende banners te komen. 

Met het advertentiemateriaal richten we campagnes in met de beste targetingopties om je doelgroep te bereiken en de gewenste conversie-acties te stimuleren. Vervolgens zitten we uiteraard niet stil; tijdens de actieve periode beheren we je display campagnes periodiek, waarbij deze blijven bijsturen en optimaliseren om het beste resultaat te behalen. Daarbij ontvang je van ons maandelijks een gedetailleerde rapportage zodat je concreet inzicht krijgt in de prestaties en resultaten van je display advertenties.

OOK ADVERTEREN IN HET DISPLAY NETWERK?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van display advertenties voor jouw onderneming? Neem dan gerust contact op met een van THINK voor aanvullende informatie en advies. Onze display ads specialisten helpen je graag verder!

Neem contact op met een display ads specialist

Veelgestelde vragen

Veel bedrijven vragen zich af of ze zelf een marketeer aan moeten nemen of online marketing uitbesteden. Beide situaties hebben voor- en nadelen.

Voordelen van online marketing uitbesteden aan THINK: Een breed team van online marketing specialisten die samen meer ervaring en kennis hebben dan een 'generalist'. Routine van onze online marketeers, effectieve werkprocessen en toegang tot slimme software tools geven vaak sneller resultaat dan een inhouse marketeer die deze omstandigheden niet heeft. Een inhouse marketeer zit dichter op de dagelijkse gang van zaken en kan zich focussen op een segment. De ideale situatie is in veel gevallen de combinatie. En THINK kan ook een hybride variant aanbieden. Sparren over online marketing kansen?

Veel marketingcampagnes zijn gericht op de Do fase (aankoopfase in de klantreis). In deze fase heb je veel kans omdat er een koopbehoefte is. Echter is er ook meer concurrentie. Daarom is het belangrijk om ook in de eerdere fasen van de klant reis als de See en Think fase (orientatie en overweging) aanwezig te zijn om alvast een band met de prospect op te bouwen. Leer er meer over in dit artikel over het See, Think, Do, Care model.

ROI staat voor Return Of Investment, ofwel als ik 1 euro investeer, hoeveel euro levert investeren in online marketing mij dan op?
Een logische vraag waar we niet direct antwoord op kunnen geven omdat dit per bedrijf, sector, periode en ook regio kan verschillen. Daarnaast is ook de aansluiting van jouw product of dienst op de markt een belangrijke factor.

Google Consent Mode V2 is een wijziging in het cookiebeleid die zorgt voor meer controle over data en de naleving van nieuwe Europese wetgeving (DMA). Het niet naleven kan leiden tot opschorting van advertentiekanalen zoals Google Ads of Meta accounts.

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization. In het Nederlands bekend als zoekmachine optimalisatie. Dit is een onderdeel van zoekmachinemarketing waarbij de activiteiten ervoor zorgen dat je website goed vindbaar is in zoekmachines als Google en Bing. De optimalisatie heeft betrekking op techniek, content en autoriteit.

Een uitgebreidere uitleg lees je hieronder:

SEO, oftewel Search Engine Optimization, is een belangrijk proces waarbij de inhoud en techniek van een website worden geoptimaliseerd om hoger te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Het is een cruciaal onderdeel van digitale marketing, omdat het ervoor zorgt dat je website beter vindbaar is voor potentiële klanten.

Het doel van SEO is om zoekmachines te helpen begrijpen waar je website over gaat en welke informatie relevant is voor gebruikers die bepaalde zoektermen invoeren. Door de inhoud en techniek van je website te optimaliseren, kun je de zoekmachines laten zien dat jouw website de meest relevante informatie bevat voor bepaalde zoektermen.

Er zijn verschillende aspecten van SEO die moeten worden geoptimaliseerd om een website hoger te laten scoren in de zoekresultaten. Enkele belangrijke elementen zijn:

  • Zoekwoordenonderzoek: Door het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek kun je bepalen welke zoektermen het meest relevant zijn voor je bedrijf en welke zoekwoorden potentiële klanten waarschijnlijk zullen gebruiken. Door deze zoekwoorden op de juiste manier in je website te integreren, kun je de kans vergroten dat zoekmachines jouw website als relevant beschouwen.
  • On-page optimalisatie: On-page optimalisatie omvat verschillende technieken die kunnen worden toegepast om de inhoud van je website te optimaliseren. Dit omvat onder andere het gebruik van relevante zoekwoorden in de titels, subkoppen en bodytekst van de pagina's.
  • Technische optimalisatie: Technische optimalisatie omvat het optimaliseren van de technische aspecten van je website, zoals de laadsnelheid, de site-architectuur en de metadata. Door deze technische aspecten te optimaliseren, kun je ervoor zorgen dat zoekmachines je website beter begrijpen en indexeren.
  • Linkbuilding: Linkbuilding omvat het verkrijgen van externe links naar je website van andere websites. Dit kan helpen om de autoriteit van je website te vergroten en de kans te vergroten dat zoekmachines je website als relevant beschouwen voor bepaalde zoektermen.

SEO is een continu proces dat regelmatig moet worden bijgewerkt om ervoor te zorgen dat je website hoger blijft scoren in de zoekresultaten. Hoewel het soms wat tijd kan kosten voordat je resultaten ziet, kan het investeren in SEO op de lange termijn bijdragen aan de groei en het succes van je bedrijf.