Wil je weten wat je concurrent doet aan online marketing? Op welke zoekwoorden er posities in Google zijn, of deze adverteert, op welke woorden en wat de kosten daarvan zijn? THINK brengt dit voor je in kaart! Vul onderstaande formulier in en ontvang binnen 3 werkdagen inzicht in de online marketing aanpak van je concurrent. Aangevuld met kansen en tips voor jouw website!
Een online concurrentieanalyse bestaat doorgaans uit drie stappen:
Intake: Hierbij leer je je eigen bedrijf en doelen kennen. Wie zijn je concurrenten? Wat wil je bereiken? En welke uitdagingen zie jij?
Analyse: In deze fase duik je in de cijfers en strategieën van je concurrenten. Je bekijkt hoe zij online scoren en vergelijkt dit met jouw resultaten.
Advies: Het resultaat is een adviesrapport vol met kansen, tips en advies om online beter te presteren dan je concurrentie.
Meer weten over concurrentieanalyse? Lees verder op onze auditpagina!
Er is geen one-size-fits-all in online marketing. Het hangt af van je doelgroep en doelstellingen. De meest effectieve kanalen zijn:
Door data te analyseren en kanalen slim te combineren, haal je het maximale uit je marketingbudget.
Nieuwsgierig welke marketingmix het beste bij jouw bedrijf past? Ontdek onze aanpak voor online marketingstrategieën!
Social media is hét speelveld voor Generatie Z. Ze gebruiken platforms zoals TikTok, Instagram, YouTube en Snapchat niet alleen om te communiceren, maar ook om merken te ontdekken, inspiratie op te doen en keuzes te maken.
Social media is daarmee geen kanaal ‘erbij’, maar het startpunt van je klantrelatie. Zorg voor relevante, creatieve, en vooral snackable content. Pas je tone of voice aan per platform en reageer actief op interactie.
Wil je je social content aanscherpen voor Gen Z? Laat je inspireren door onze tips in dit artikel: Generatie Z met déze insteek zijn ze écht wel te bereiken.
SEO heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Waar vroeger de focus lag op trucjes om zoekmachines te beïnvloeden, draait moderne SEO om een gebruikersgerichte aanpak en hoogwaardige content.
Klassieke SEO was vooral gericht op het vullen van pagina’s met zoekwoorden (keyword stuffing) en het verzamelen van zoveel mogelijk backlinks, ongeacht de relevantie. Websites werden vaak geoptimaliseerd voor zoekmachines in plaats van voor bezoekers, waardoor de gebruikservaring en contentkwaliteit minder prioriteit kregen. Dit leidde tot pagina’s die wel hoog scoorden in zoekresultaten, maar weinig echte waarde boden aan gebruikers.
Moderne SEO richt zich op de zoekintentie en de gebruikerservaring, waarbij waardevolle content centraal staat. In plaats van zoveel mogelijk backlinks te verzamelen, ligt de focus op kwalitatieve links van relevante en betrouwbare bronnen. Content wordt gecreëerd met het doel om echte waarde te bieden en in te spelen op de behoeften van de doelgroep. Daarnaast speelt optimalisatie voor AI-gedreven zoekmachines en spraakgestuurde zoekopdrachten een steeds grotere rol, waardoor SEO dynamischer en gebruiksvriendelijker is geworden.
Bedrijven die vasthouden aan klassieke SEO lopen het risico om afgestraft te worden door zoekmachines, terwijl moderne SEO zorgt voor duurzame en betrouwbare resultaten.
Voorkom dat je SEO-strategie achterhaald raakt! Ontdek de 7 SEO-tactieken waar je per direct mee moet stoppen in 2025 en zorg dat je online zichtbaar blijft.
Retargeting is een krachtige strategie binnen social media marketing om eerdere websitebezoekers of interacties om te zetten in conversies. Dit werkt door middel van tracking pixels, zoals de Meta Pixel of LinkedIn Insight Tag, die gegevens verzamelen over gebruikersactiviteit op je website. Op basis hiervan kun je gerichte advertenties tonen aan mensen die eerder interesse hebben getoond in je producten of diensten.
Voor een effectieve retargetingcampagne:
Wil je meer weten over hoe retargeting werkt? Lees verder over remarketing en ontdek hoe je conversies kunt verhogen!