Ruim 150 sollicitaties voor vacatures Active Ants dankzij online recruitment ondersteuning

Ruim 150 sollicitaties voor vacatures Active Ants dankzij online recruitment ondersteuning

Active Ants is een sterk groeiend fulfilment bedrijf. Ze zijn dagelijks verantwoordelijk voor de opslag, verwerking en verzending van de talloze online bestellingen die bij hun klanten geplaatst zijn. Voor het zorgvuldig en vlot verwerken van al deze bestellingen zijn natuurlijke vele handen nodig. In deze case lees je alles over de online recruitment uitdaging van Active Ants en hoe de juiste mix van kanalen tot ruim 150 sollicitaties heeft geleid!

DE UITDAGING

Aanvankelijk was Active Ants voornamelijk op zoek naar tijdelijke krachten: orderpickers die tijdens de zomerperiode binnen het bedrijf aan de slag konden gaan. Maar door de flinke groei van het fulfilment bedrijf ontstond al snel de wens om blijvend te richten op de werving van nieuwe teamleden.

Active Ants was zowel op zoek naar orderpickers als teamleiders om de diverse teams aan te kunnen sturen. Met een grotere bezetting kan het bedrijf de steeds verder groeiende orderaantallen verwerken en zullen ze klaar zijn voor toekomstige expansie.
Deze expansie zit er bovendien snel aan te komen, in de vorm van een verhuizing. Active Ants ontwikkelt momenteel het meest efficiënte fulfilment warehouse van Europa, in Roosendaal, welke naar verwachting in juni opgeleverd zal worden. En Active Ants heeft de eer om zich als eerste te gaan vestigen op deze kolossale en hypermoderne locatie, met een oppervlakte van maar liefst 20.000 m2!

HOE DAN?

Een goed begin is het halve werk, en in het geval van online recruitment zijn geoptimaliseerde vacatureteksten onmisbaar voor een goede start. De bestaande vacatureteksten waren zeer beknopt. THINK heeft in een telefonisch interview de belangrijkste aspecten voor de geïnteresseerden in de functies naar voren gehaald en deze vervolgens in outside-in vacatureteksten verwerkt. In de herschreven vacatures wordt snel duidelijk wat de functie en de werkzaamheden bijzonder maken, en wat werken bij Active Ants zo prettig maakt.

Om potentiële kandidaten te vinden is vervolgens besloten om een mix van diverse kanalen in te zetten. Actief zoekenden naar deze functie of soortgelijke functies vinden de vacature direct dankzij Google Ads advertenties. Daarnaast is de vacature door Active Ants ook doorgeplaatst op de banensite Indeed. Ter aanvulling is op Facebook en Instagram gericht geadverteerd aan doelgroepen die goed aansluiten op het door Active Ants gezochte profiel. Met pakkende advertenties zijn zo ook latent werkzoekenden bereikt.

DE RESULTATEN

De combinatie van deze kanalen werkt zeer goed om de doelgroep van Active Ants te bereiken. De geoptimaliseerde vacaturetekst presteerde uitstekend op Indeed, en ook via Facebook en Google Ads zijn talloze sollicitaties verzonden. In totaal zijn er ruim 150 sollicitaties verzonden via deze kanalen! Zowel de doorklikratio’s als de sollicitatieratio’s lagen bovendien zeer hoog, wat mooi aanduidt dat de vacatures en advertenties goed aansloten bij de doelgroep.

Uiteindelijk heeft Active Ants veel sollicitatiegesprekken mogen voeren op basis van alle binnengekomen sollicitaties, en is het team van Active Ants het afgelopen jaar al verrijkt met de komst van diverse nieuwe collega’s.

Ook in het nieuwe jaar zien we hoe de sollicitaties blijven binnenstromen via de diverse kanalen. Zo blijven we Active Ants ondersteunen met het versterken van haar capaciteit, en kunnen ze verder toewerken naar de beoogde groei.

MEER WETEN?

Heb je een uitdagende openstaande vacature waarbij je de hulp van THINK kunt gebruiken? Of wil je starten met de zoektocht naar nieuw talent? We denken graag met je mee en bieden optimalisatiemogelijkheden voor diverse recruitment platformen

Ook interessant om te lezen