Op een slimme manier online zichtbaar zijn bij een kwalitatieve doelgroep? Programmatic Advertising is dé manier om te werken aan jouw branding!

Header display advertentie pagina

Carli

Online marketeer

Misschien heb je er al eens van gehoord: Programmatic Advertising. Een term die wij liever omschrijven als een slimme methode om kwalitatieve doelgroepen specifieker te bereiken en te bewerken. Benieuwd hoe dit werkt en wat het precies is? Wij gingen hierover in gesprek met eigenaar en oprichter van THINK, Jeroen Nieuwstad.

Bereik de meest kwalitatieve doelgroep

Dat online adverteren op verschillende manieren en via verschillende kanalen kan is niets nieuws. Wel zit er verschil in het gebruik en het effect van de kanalen. De bekende ‘traditionele’ kanalen zoals Google en Meta kennen we allemaal. Maar soms is de kwaliteit van deze kanalen niet altijd goed genoeg. 

Jeroen vertelt: “Als je online adverteert, wil je niet vertoond worden op dubieuze websites. Stel je voor dat je zichtbaar wil zijn als financieel dienstverlener, dan wil je met Display advertenties vertoond worden op toonaangevende en kwalitatieve websites zoals het Financieel Dagblad of nu.nl onder het topic Economie. Door gebruik te maken van Premium Display netwerken is het mogelijk een zeer specifieke en kwalitatieve doelgroep te bereiken.”

Programmatic advertising bij THINK

Next level targeting met aanvullende data filters

Je kunt targetten op een specifieke krant of vakblad. Maar daar blijft het niet bij. Programmatic Advertising gaat namelijk verder. Jeroen licht enthousiast toe: “Met aanvullende data filters is het mogelijk om een nog specifiekere doelgroep te bereiken. Zo kan er naast targeting op basis van demografie, leeftijd of gedrag ook worden getarget op context - ook wel contextual advertising genoemd - waarbij een advertentie wordt vertoond bij een artikel over een specifiek onderwerp.” 

Ook zijn er opties om niche doelgroepen te bereiken, Jeroen: “We kunnen op basis van WOZ-waarde, inkomen, KvK SBI-codes en bepaalde omvang van bedrijven doelgroepen targetten. Het is zelfs mogelijk om op basis van het weer specifieke advertenties te draaien, bijvoorbeeld jouw advertentie met regenlaarzen tonen bij regen.”

Online marketing audits

Gebruik data uit je CRM 

Werk je als bedrijf met een CRM systeem en heb je een hoop data verzamelt? Dan kan deze klantdata worden uitgelezen in een zogeheten data clean room. Dit is een beveiligde omgeving waar bedrijven data kunnen delen en analyseren zonder de privacy van de betrokken individuen in gevaar te brengen.


Jeroen legt uit: “De klantdata wordt hier vervolgens gepseudonimiseerd zodat de persoonlijke gegevens niet direct naar een specifieke persoon herleid kunnen worden. Vervolgens wordt deze data gematcht met bestaande profielen. Op basis van deze data kunnen lookalike (vergelijkbare) doelgroepen worden gebouwd waarmee je de ideale doelgroep bereikt.”

Waarom is Programmatic Advertising interessant en voor wie?

Dat de Premium netwerken en aanvullende data filters vele mogelijkheden bieden om een kwalitatieve en waardevolle doelgroep te bereiken, is wel duidelijk. Nog interessanter is dat Programmatic Advertising het mogelijk maakt met no-consent (zonder het accepteren van cookies) mensen te bereiken. “Dit is sinds de aangescherpte privacyregel- en wetgeving nog een extra reden die Programmatic Advertising zo interessant maakt. Eigenlijk vraag je je dan ook af, waarom maakt niet iedereen hier (al) gebruik van?”


Volgens Jeroen is dat simpel: “Normaal gesproken is Programmatic Advertising alleen haalbaar voor grote merken en bedrijven. Ten eerste is het belangrijk dat er veel data beschikbaar is en ten tweede moet er genoeg budget beschikbaar zijn. Bij THINK hebben we de mogelijkheden om ook met 'MKB' budgetten mooie Programmatic Advertising campagnes op te bouwen. Ben je dus klaar om succesvolle branding campagnes in te zetten? Dan maak je echt impact.

Laat zien wie je bent aan een groot publiek

Het is heel verleidelijk om alleen te adverteren met campagnes die gericht zijn op verkopen. Maar dat is niet realistisch als mensen je bedrijf niet kennen. Zeker niet als deze mensen al klant zijn bij een concurrent. Het is daarom belangrijk om eerder in de klantreis al zichtbaar te zijn. 

“Een nieuwe klant binnenhalen is altijd opgebouwd in fases. THINK werkt daarom altijd met het See, Think, Do en Care model om in iedere fase van de klantreis aandacht aan de potentiële klant te besteden. We zien dat er vaak te weinig aandacht wordt besteed aan de See en Think fases. En dat is zonde, want juist in deze fases worden de mensen bereikt die zich aan het oriënteren zijn.”


Zodra de basis goed en groots is, resulteert dit in mooie resultaten binnen de Do fase. Jeroen vervolgt: “Met Programmatic Advertising kun je hele mooie stappen zetten om in de See en Think fase aanwezig te zijn. Hiermee leg je een solide basis om jezelf te laten zien aan een groot publiek op branding niveau.”

Dus... waar wacht je nog op?

Zie jij het wel zitten om aan je zichtbaarheid te werken op grote schaal en ben jij klaar om écht uit te gaan pakken? Neem contact met ons op zodat we samen impact kunnen gaan maken!

PS. Uiteraard begint dit bij een eerste (vrijblijvend) gesprek onder het genot van een lekker bakkie om de mogelijkheden te bespreken.

Neem direct contact op!

Ook interessant om te lezen

Veelgestelde vragen

In principe niet. Wij zien SEO en Google Ads als marketing kanalen. Bij THINK werken we vanuit een doelstelling (bijvoorbeeld 10 nieuwe klanten per maand) en een tactiek (zo effectief mogelijk kwalitatieve doelgroepen bereiken, bewerken en overhalen) om die doelstelling te realiseren. Daar worden de best passende marketing kanalen voor ingezet. De kans is groot dat hier SEO en Google Ads bijzitten, maar het is afhankeljk van je doelstelling, het budget en de marktsituatie op welk moment en op welke manier deze kanalen worden ingezet.

We gaan graag met je om tafel zitten om te horen wat jouw doelstellingen zijn en zoeken dan samen naar de best passende mix om jouw doelstelling online te ondersteunen en realiseren.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Het is een proces waarbij de inhoud en techniek van een website worden geoptimaliseerd om hoger te scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Lees verder om meer te lezen over wat SEO precies is.

Waarom is SEO belangrijk?

SEO is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je website beter vindbaar is voor potentiële klanten. Door hoger te scoren in de zoekresultaten, krijg je meer verkeer naar je website en kun je meer leads en conversies genereren. Bovendien is SEO een duurzame strategie die op de lange termijn kan bijdragen aan de groei en het succes van je bedrijf.

Hoe werkt SEO?

SEO werkt door de inhoud en techniek van een website te optimaliseren op basis van de rankingfactoren van zoekmachines. Dit omvat onder andere het gebruik van relevante zoekwoorden, het optimaliseren van de metadata en het creëren van kwalitatieve backlinks naar de website.

Hoe lang duurt het voordat SEO-resultaten zichtbaar zijn?

Het kan enige tijd duren voordat SEO-resultaten zichtbaar zijn, afhankelijk van de concurrentie in de markt en de huidige status van de website. Over het algemeen kan het enkele maanden tot een jaar duren voordat significante resultaten worden behaald.

Moet ik een professional inhuren voor SEO?

Hoewel het mogelijk is om SEO zelf te doen, kan het inhuren van een professionele SEO-expert voordelen bieden. Een professional heeft de expertise en ervaring om de meest effectieve SEO-strategieën te ontwikkelen en uit te voeren, en kan je helpen om betere resultaten te behalen in minder tijd.

Is SEO hetzelfde als betaalde zoekadvertenties (SEA)?

Nee, SEO is niet hetzelfde als SEA. SEA verwijst naar betaalde zoekadvertenties die worden weergegeven boven de organische zoekresultaten van zoekmachines. Hoewel beide strategieën gericht zijn op het vergroten van de zichtbaarheid van een website in de zoekresultaten, verschillen ze in de manier waarop ze worden uitgevoerd en gefinancierd.

Veel bedrijven vragen zich af of ze zelf een marketeer aan moeten nemen of online marketing uitbesteden. Beide situaties hebben voor- en nadelen.

Voordelen van online marketing uitbesteden aan THINK: Een breed team van online marketing specialisten die samen meer ervaring en kennis hebben dan een 'generalist'. Routine van onze online marketeers, effectieve werkprocessen en toegang tot slimme software tools geven vaak sneller resultaat dan een inhouse marketeer die deze omstandigheden niet heeft. Een inhouse marketeer zit dichter op de dagelijkse gang van zaken en kan zich focussen op een segment. De ideale situatie is in veel gevallen de combinatie. En THINK kan ook een hybride variant aanbieden. Sparren over online marketing kansen?

ROI staat voor Return Of Investment, ofwel als ik 1 euro investeer, hoeveel euro levert investeren in online marketing mij dan op?
Een logische vraag waar we niet direct antwoord op kunnen geven omdat dit per bedrijf, sector, periode en ook regio kan verschillen. Daarnaast is ook de aansluiting van jouw product of dienst op de markt een belangrijke factor.

Programmatic Advertising is een geautomatiseerde methode om digitale advertenties te kopen en te verkopen. In plaats van handmatige afspraken en onderhandelingen, maakt programmatic advertising gebruik van software en technologie om advertentieruimte te verhandelen.