No nonsense marketing rapportages

Na jaren verschillende rapportage systemen te hebben gebruikt hebben we in 2021 ons eigen rapportage en projectmanagement systeem ontwikkeld. Van klanten kregen we vaak de feedback dat ze Google Analytics te complex vinden. Andere uitgebreidere rapportage systemen gaven veel cijfermatig inzicht maar miste context en gevoel bij de klant. Wij hoorde vaak opmerkingen als "stuur liever een mail waarin je vertelt hoe het gaat en wat de kansen zijn".

Met deze feedback zijn we aan de slag gegaan en hebben eigen software ontwikkeld. Hierin rapporteren we niet alleen wat we gedaan hebben en wat dat opgeleverd heeft, we bekijken onze samenwerking vanuit een breder marketing perspectief. Bijvoorbeeld de verschillende fasen van de klantreis.

Customer journey see-think-do-care

Ook zijn er koppelingen met platforms als Google, Facebook en Instagram. Via deze koppelingen halen we relevante data binnen die we weergeven in compacte overzichten waarin je een goed beeld krijgt van de voortgang van de betreffende kanalen. Van de huidige maand, maar ook in relatie tot 6 maanden daarvoor. Op deze manier houden we iedereen scherp en signaleren we kansen en problemen in een vroeg stadium.

Op basis van de groeidoelstellingen die we hebben afgesproken kijkt onze software pro actief naar voortgang en signaleert kansen over meerdere platforms tegelijkertijd. Deze technologie helpt ons meer grip te krijgen op de online situatie van onze klanten.

WIL JE OOK MEER GRIP EN INZICHT?

Maak een afspraak met Harm of Jeroen voor een vrijblijvende kennismaking. Wij helpen je meer inzicht en grip te krijgen op je online prestaties en ROI.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Een online concurrentieanalyse bestaat doorgaans uit drie stappen:

  • Intake: Hierbij leer je je eigen bedrijf en doelen kennen. Wie zijn je concurrenten? Wat wil je bereiken? En welke uitdagingen zie jij?

  • Analyse: In deze fase duik je in de cijfers en strategieën van je concurrenten. Je bekijkt hoe zij online scoren en vergelijkt dit met jouw resultaten.

  • Advies: Het resultaat is een adviesrapport vol met kansen, tips en advies om online beter te presteren dan je concurrentie.

Meer weten over concurrentieanalyse? Lees verder op onze auditpagina!

Contentcreatie speelt een cruciale rol in online marketing door het bieden van waardevolle en relevante informatie aan je doelgroep. Het helpt bij het opbouwen van merkautoriteit, het verbeteren van SEO en het stimuleren van engagement op sociale mediakanalen.

Door consistente en kwalitatieve content te produceren, kun je de betrokkenheid van je doelgroep vergroten en hen door de klantreis leiden. Denk hierbij aan blogartikelen, whitepapers, video’s en infographics. Goede content biedt antwoorden op de vragen van je doelgroep en verhoogt de kans op conversies.

Op zoek naar inspiratie voor krachtige content? Lees verder over contentmarketing en haal nieuwe ideeën op!

ROI staat voor Return Of Investment, ofwel als ik 1 euro investeer, hoeveel euro levert investeren in online marketing mij dan op?
Een logische vraag waar we niet direct antwoord op kunnen geven omdat dit per bedrijf, sector, periode en ook regio kan verschillen. Daarnaast is ook de aansluiting van jouw product of dienst op de markt een belangrijke factor.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) verbetert de online zichtbaarheid door de website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Dit omvat technische optimalisaties, contentoptimalisatie en het verkrijgen van kwalitatieve backlinks.

Een goed uitgevoerde SEO-strategie zorgt ervoor dat de website hoger rankt in de zoekresultaten, wat leidt tot meer organisch verkeer en potentiële klanten. Hoe beter je website aansluit op de zoekintentie van gebruikers, hoe groter de kans dat ze op jouw website terechtkomen.

Wil je meer leren over zoekmachineoptimalisatie? Lees dan verder op onze SEO-pagina

Het analyseren van de zoekwoordstrategieën van je concurrenten kan op verschillende manieren:

  • Gebruik van SEO-tools: Er zijn diverse tools beschikbaar waarmee je kunt zien op welke zoekwoorden je concurrenten scoren. Denk aan de zoekwoorden planner van Google Ads.
  • Analyse van websitecontent: Door de content van je concurrenten te bekijken, kun je achterhalen welke zoekwoorden zij targeten.
  • Bestuderen van metatags: De metatitels en beschrijvingen van je concurrenten geven inzicht in hun focuszoekwoorden.

Door deze methoden toe te passen, kun je waardevolle inzichten verkrijgen en je eigen zoekstrategie versterken.