Zonder SEE & THINK weinig DO

Zonder SEE & THINK weinig DO

Jeroen

Online marketing strateeg & Eigenaar

"Doe mij maar alleen marketing campagnes gericht op mensen met veel geld, die nú mijn product of dienst willen afnemen. Al dat delen van kennis en inspiratie is toch niet nodig?" Een veel voorkomende vraag van ondernemers aan marketeers. Was het maar zo eenvoudig.

See, Think, Do, Care

In de ideale situatie heb je een product of dienst waarvoor mensen flink willen betalen, en gewillig in de rij voor gaan staan om met je in zee te mogen gaan. Te mooi om waar te zijn? Vaak wel, maar door gebruik te maken van een bewezen klantreis model als SEE, THINK, DO, CARE kom je een heel eind!

De Klantreis of Customer Journey

Als je niet helemaal bekend bent met het principe van de klantreis, lees dan eerst dit artikel over wat de klantreis precies is. Een veel gebruikt model om de klantreis in kaart te brengen is het SEE, THINK, DO, CARE model. Het gaat er hierbij om dat een klant verschillende fases doormaakt en dat je om succesvol te zijn in alle fases op het juiste moment én via het juiste marketingkanaal aanwezig moet zijn.

SEE, THINK, DO, CARE

In het See, Think, Do, Care model ga je uit van 4 fases. In de See fase zit iedereen in je doelgroep, ook de mensen die nog niet weten dat ze überhaupt een probleem of behoefte hebben. In de Think fase zit iedereen in de doelgroep die jouw product of dienst overweegt. Over het algemeen zijn ze ook al bewust aan het oriënteren. In de DO fase zit iedereen in de doelgroep die actief op zoek is naar jouw product of dienst. De Care fase gaat over aandacht voor bestaande klanten, een belangrijke en zeer waardevolle doelgroep die zeker niet vergeten mag worden.

Zonder SEE & THINK geen DO

Het probleem met de vraag uit de intro? Deze denkwijze slaat twee zeer belangrijke stappen in de klantreis over. Zonder te cateren aan de SEE en THINK fase zul je namelijk geen DO klanten aantrekken. Om je doelgroep te overtuigen van jouw aanbod zul je aanwezig moeten zijn op ieder moment in hun klantreis. Van het moment dat ze nog niet eens beseffen wat ze nodig hebben helemaal tot aan het moment waarop ze hun portemonnee trekken (en zelfs daarna nog).

Voordat die goedgevulde portefeuille uit de broekzak komt zul je al lang en breed in beeld moeten zijn, mét overtuigende communicatie op ieder 'touch point' in de klantreis. En ja, daar is dus echt die deling van kennis en inspiratie voor nodig, zodat zij daadwerkelijk overtuigd zullen zijn van jou als aanbieder. Zeker bij complexere diensten en producten neemt de klantreis meer tijd in beslag, en zul je je concurrentie weg moeten spelen met ijzersterke content en campagnes.

Overtuigen tijdens de hele klantreis

Bij THINK bepalen we voor iedere uitdaging eerst een overkoepelende strategie, waarbij aandacht is voor elke fase van het SEE, THINK, DO, CARE model. Met deze strategische benadering overtuigen we je klant daar waar het telt, zodat die felbegeerde verkopen in no time binnen handbereik zijn!

See, Think, Do, Care iets voor jou?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? We gaan de uitdaging graag met je aan! Neem gerust contact met ons op om de details verder te bespreken.

Ook interessant om te lezen

Veelgestelde vragen

Zoekmachine adverteren (SEA) biedt directe zichtbaarheid in de zoekresultaten door middel van betaalde advertenties. Dit stelt bedrijven in staat om snel verkeer naar hun website te genereren en specifieke doelgroepen te targeten op basis van zoekwoorden, locatie en demografische gegevens.

Een goed beheerde SEA-campagne kan leiden tot een hogere conversieratio en een beter rendement op investering (ROI). SEA is vooral nuttig voor bedrijven die snel resultaten willen zien of opereren in competitieve markten waar organisch verkeer moeilijk te verkrijgen is.

Wil je dieper duiken in de wereld van zoekmachine adverteren? Ontdek alles wat je moet weten op onze SEA-pagina.

Een data clean room is een beveiligde omgeving waar bedrijven data kunnen delen en analyseren zonder de privacy van de betrokken individu in gevaar te brengen of bedrijfsgeheimen te onthullen. Hierdoor kunnen gegevens van verschillende bronnen worden gecombineerd en geanalyseerd die volgens strikte privacy- en beveiligingsvoorschriften voldoen.

Technische SEO is de basis van een goed presterende website. Zonder een solide technische structuur kunnen zelfs de beste content en linkbuildingstrategieën onvoldoende resultaat opleveren. Technische SEO richt zich op aspecten zoals:

  • Crawlbaarheid en indexeerbaarheid: Zoekmachines moeten je website kunnen doorzoeken en indexeren. Dit betekent dat je een duidelijke sitestructuur nodig hebt, een XML-sitemap en een goed ingestelde robots.txt.
  • Laadsnelheid: Snellere websites zorgen voor een betere gebruikerservaring en worden hoger gerangschikt in zoekmachines.
  • Mobiele vriendelijkheid: Aangezien Google mobile-first indexering gebruikt, moet je website goed functioneren op smartphones en tablets.
  • Veiligheid (HTTPS): Een beveiligde website met een SSL-certificaat wordt door zoekmachines en gebruikers als betrouwbaarder gezien.
  • Structured Data (Schema Markup): Helpt zoekmachines je content beter te begrijpen en kan resulteren in rich snippets in de zoekresultaten.

Door technische SEO op orde te hebben, zorg je ervoor dat je website beter presteert en hoger scoort in zoekmachines.

Wil je meer weten over technische SEO of ontdekken waar je website verbeterd kan worden? Vraag een audit aan en krijg direct inzicht in de optimalisatiekansen!

Social media is hét speelveld voor Generatie Z. Ze gebruiken platforms zoals TikTok, Instagram, YouTube en Snapchat niet alleen om te communiceren, maar ook om merken te ontdekken, inspiratie op te doen en keuzes te maken.

Social media is daarmee geen kanaal ‘erbij’, maar het startpunt van je klantrelatie. Zorg voor relevante, creatieve, en vooral snackable content. Pas je tone of voice aan per platform en reageer actief op interactie.

Wil je je social content aanscherpen voor Gen Z? Laat je inspireren door onze tips in dit artikel: Generatie Z met déze insteek zijn ze écht wel te bereiken.

Een online concurrentieanalyse bestaat doorgaans uit drie stappen:

  • Intake: Hierbij leer je je eigen bedrijf en doelen kennen. Wie zijn je concurrenten? Wat wil je bereiken? En welke uitdagingen zie jij?

  • Analyse: In deze fase duik je in de cijfers en strategieën van je concurrenten. Je bekijkt hoe zij online scoren en vergelijkt dit met jouw resultaten.

  • Advies: Het resultaat is een adviesrapport vol met kansen, tips en advies om online beter te presteren dan je concurrentie.

Meer weten over concurrentieanalyse? Lees verder op onze auditpagina!