content en recruitment marketing

ONLINE CONCURRENTIEANALYSE:

HOE STA JIJ ERVOOR?

Neem contact met ons op!

Wil je weten hoe jouw bedrijf scoort ten opzichte van de concurrentie? Een online concurrentieanalyse biedt waardevolle inzichten in de strategieën van jouw concurrenten én jouw eigen online aanwezigheid.

Ontdek waar jouw kansen liggen en hoe je deze kunt benutten.

WIE ZIJN JE ONLINE CONCURRENTEN?

Om een goede concurrentieanalyse uit te voeren, is het belangrijk om te weten wie je online concurrenten zijn. Kruip in de huid van bestaande- en van potentiële klanten en ga op zoek in Google en op social media. Dit zou iedere ondernemer, marketing manager, sales manager of business development verantwoordelijke eigenlijk regelmatig moeten doen.

Weet je wie je concurrenten zijn? Dat is een goed begin! Maar dan komen de echt interessante vragen. Wij kunnen deze vragen voor jou beantwoorden met een concurrentieanalyse. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Waarom staat mijn concurrent altijd bovenaan in Google en ik niet?

  • Ik lanceer een nieuw product, hoe zet ik deze online goed in de markt?

  • Welke zoekwoorden werken voor mijn concurrenten goed en moet ik ook inzetten?

  • Wat maakt het social media kanaal van mijn concurrent succesvol?

  • Wat voor advertenties zetten mijn concurrenten in?

INTAKE, ANALYSE & ADVIES

Een concurrentieanalyse door Think Online verloopt in drie stappen:

1. INTAKE

We leren je bedrijf en doelen kennen. Wie zijn je concurrenten? Wat wil je bereiken? En welke uitdagingen zie jij?

2. ANALYSE

Wij duiken in de cijfers en strategieën van jouw concurrenten. We bekijken hoe zij online scoren en vergelijken dit met jouw resultaten.

3. ADVIES

Het resultaat is een adviesrapport vol met kansen, tips en advies om online beter te gaan presteren dan je concurrentie.

CONCURRENTIEANALYSE VAN THINK ONLINE

Het adviesrapport bevat altijd de volgende onderdelen:

1. Wie je belangrijkste online concurrenten zijn

2. Op welke zoekwoorden je concurrenten in Google worden gevonden;

3. Waarom je concurrenten goed (of minder goed) scoren in Google;

4. Waar je concurrenten online adverteren en met welke inhoud;

5. Of je concurrenten gebruik maken van een contentstrategie en wat je daarvan kunt leren;

6. Wat je concurrenten goed (of minder goed) doen op sociale media;

7. Hoe jij het doet ten opzichte van je concurrenten en waar je online kansen liggen.

WIL JIJ JE ONLINE CONCURRENTIE IN KAART BRENGEN?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een online concurrentieanalyse. Zo zorg je voor een stevige basis voor je online marketingstrategie!

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Het is een proces waarbij de inhoud en techniek van een website worden geoptimaliseerd om hoger te scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Lees verder om meer te lezen over wat SEO precies is.

Waarom is SEO belangrijk?

SEO is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je website beter vindbaar is voor potentiële klanten. Door hoger te scoren in de zoekresultaten, krijg je meer verkeer naar je website en kun je meer leads en conversies genereren. Bovendien is SEO een duurzame strategie die op de lange termijn kan bijdragen aan de groei en het succes van je bedrijf.

Hoe werkt SEO?

SEO werkt door de inhoud en techniek van een website te optimaliseren op basis van de rankingfactoren van zoekmachines. Dit omvat onder andere het gebruik van relevante zoekwoorden, het optimaliseren van de metadata en het creëren van kwalitatieve backlinks naar de website.

Hoe lang duurt het voordat SEO-resultaten zichtbaar zijn?

Het kan enige tijd duren voordat SEO-resultaten zichtbaar zijn, afhankelijk van de concurrentie in de markt en de huidige status van de website. Over het algemeen kan het enkele maanden tot een jaar duren voordat significante resultaten worden behaald.

Moet ik een professional inhuren voor SEO?

Hoewel het mogelijk is om SEO zelf te doen, kan het inhuren van een professionele SEO-expert voordelen bieden. Een professional heeft de expertise en ervaring om de meest effectieve SEO-strategieën te ontwikkelen en uit te voeren, en kan je helpen om betere resultaten te behalen in minder tijd.

Is SEO hetzelfde als betaalde zoekadvertenties (SEA)?

Nee, SEO is niet hetzelfde als SEA. SEA verwijst naar betaalde zoekadvertenties die worden weergegeven boven de organische zoekresultaten van zoekmachines. Hoewel beide strategieën gericht zijn op het vergroten van de zichtbaarheid van een website in de zoekresultaten, verschillen ze in de manier waarop ze worden uitgevoerd en gefinancierd.

Customer journey is zo’n term die je in iedere marketing opleiding of cursus rond de oren vliegt. Je hebt er dus vast wel eens over gehoord, maar weet je nog wat het inhoudt? En waarom het uitwerken van de customer journey erg nuttig kan zijn? Lees verder in de blog over de customer journey.

Hoewel UX en UI nauw met elkaar verbonden zijn, zijn het verschillende concepten:

UX (User Experience):

Richt zich op de algehele ervaring die een gebruiker heeft bij het interactieproces met een product, systeem of dienst.
Het gaat om het begrijpen van de behoeften, doelen en gedrag van de gebruiker, en het ontwerpen van een product dat nuttig, bruikbaar en wenselijk is.

UX omvat aspecten zoals gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, informatiearchitectuur en gebruikeronderzoek.

UI (User Interface):
Richt zich op de visuele aspecten van een product, zoals de lay-out, typografie, kleuren en iconen.
Het gaat om het ontwerpen van een interface die esthetisch aantrekkelijk en gemakkelijk te gebruiken is.

UI is het deel waar de gebruiker daadwerkelijk mee in contact komt.

Kort gezegd:

UX gaat over de algehele ervaring, terwijl UI gaat over de visuele presentatie.
UX is de basis, en UI is de manier waarop die basis wordt gepresenteerd.
Andere veel gestelde vragen zijn:

Wat is het belang van UX?

Hoe meet je de kwaliteit van UX?
Wat zijn de belangrijkste UX-principes?
Wat is het verschil tussen CX en UX?

Contentcreatie speelt een cruciale rol in online marketing door het bieden van waardevolle en relevante informatie aan je doelgroep. Het helpt bij het opbouwen van merkautoriteit, het verbeteren van SEO en het stimuleren van engagement op sociale mediakanalen.

Door consistente en kwalitatieve content te produceren, kun je de betrokkenheid van je doelgroep vergroten en hen door de klantreis leiden. Denk hierbij aan blogartikelen, whitepapers, video’s en infographics. Goede content biedt antwoorden op de vragen van je doelgroep en verhoogt de kans op conversies.

Op zoek naar inspiratie voor krachtige content? Lees verder over contentmarketing en haal nieuwe ideeën op!

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) verbetert de online zichtbaarheid door de website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Dit omvat technische optimalisaties, contentoptimalisatie en het verkrijgen van kwalitatieve backlinks.

Een goed uitgevoerde SEO-strategie zorgt ervoor dat de website hoger rankt in de zoekresultaten, wat leidt tot meer organisch verkeer en potentiële klanten. Hoe beter je website aansluit op de zoekintentie van gebruikers, hoe groter de kans dat ze op jouw website terechtkomen.

Wil je meer leren over zoekmachineoptimalisatie? Lees dan verder op onze SEO-pagina