SOCIAL MEDIA TRAINING

Wil je binnenkort een social media plan opstellen voor jouw organisatie? Maar weet je niet waar je moet beginnen en welke social media kanalen je het beste kunt gebruiken om je doelgroep te bereiken? Dan is deze training geschikt voor jou! Schrijf je nu in voor onze social media training.

OVER DE SOCIAL MEDIA TRAINING

In de training verkrijg je de nodige theoretische kennis om een social media plan op te stellen en uit te voeren. We gaan in op de kracht van social media en hoe je die kunt benutten voor je organisatie. We bespreken veelgebruikte social media termen en je leert hoe je social media kanalen moet gebruiken, van het aanmaken van een profiel tot het onderhouden ervan.

Facebook

Facebook is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire social media kanalen en heeft meer dan een miljard gebruikers wereldwijd. In Nederland is het aantal Facebook gebruikers op het hoogste punt tot nu toe. Facebook is dan ook een belangrijk kanaal om je doelgroep te bereiken. Maar hoe bereik je je doelgroep nu precies op Facebook? Onderwerpen die in de training behandeld worden:

 • Aanmaken van een bedrijfspagina

 • Hoe zorg ik voor volgers, likes, bereik en interactie?

 • Facebook groepen

 • Facebook advertenties: hoe stel ik advertenties in en hoe moet ik de resultaten interpreteren?

Twitter

Er zijn inmiddels meer dan 1,5 miljard Twitter accounts geregistreerd en meer dan 200 miljoen actieve gebruikers die dagelijks tweets versturen. Maar hoe zet je Twitter nu zakelijk in? Onderwerpen die behandeld worden tijdens de training:

 • Aanmaken van een Twitter account

 • Het maken van goede tweets

Instagram

Instagram is sterk aan het groeien. Ook adverteren is inmiddels mogelijk. Hoe stel je een effectieve Instagram strategie op voor je bedrijf? Onderwerpen die in de social media training behandeld worden zijn o.a.:

 • Aanmaken account

 • Het maken van berichten

 • Hoe zorg ik voor volgers, likes, bereik en interactie?

 • Instagram advertenties

LinkedIn

De meeste mensen zijn tegenwoordig wel bekend met LinkedIn. Maar wanneer social media ingezet wordt voor zakelijke doelstellingen, verschuift de aandacht meestal naar kanalen als Facebook en Twitter. Voor veel bedrijven is dit een gemiste kans. Veel bedrijven maken bijvoorbeeld niet of nauwelijks gebruik van de LinkedIn bedrijfspagina, terwijl dit een van de meest belangrijke marketing mogelijkheden is op LinkedIn. Een bedrijfspagina hoeft niet alleen gericht te zijn op recruitment, maar je kunt bijvoorbeeld ook producten promoten die gericht zijn op de zakelijke markt zoals telefoons, tablets of relatiegeschenken. In deze training wordt ingegaan op de volgende onderwerpen:

 • Aanmaken van een (zakelijk) LinkedIn profiel

 • LinkedIn groepen

 • Recruitment mogelijkheden

 • Advertentiemogelijkheden

 • Premium opties

Na afloop van de training kun je zelfstandig aan de slag met social media en heb je een basis voor het opstellen van een social media plan.

VOOR WIE IS DE TRAINING GESCHIKT?

De training is geschikt voor iedereen die aan de slag gaat of begonnen is met het opstellen en in de praktijk brengen van een social media plan. Kennis over social media is geen vereiste voor deze training. Wij bieden een expert training social media aan voor ondernemers en marketeers met enige ervaring op het gebied van social media.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De social media training is een training op maat. Afhankelijk van je wensen en de grootte van de groep bepalen we hoeveel tijd er nodig is. De training wordt gegevens in het Blushuis in Breda of op locatie.

OOK EEN SOCIAL MEDIA TRAINING OP MAAT?

Inschrijven voor de Social media training op maat? Neem contact op met THINK, dan kijken we graag samen naar je wensen en de mogelijkheden!

Neem contact op voor de social training