ADVERTEREN OP FACEBOOK

Adverteren op Facebook… Is dat nog relevant anno 2022? Jazeker! Facebook blijft het medium met het meeste aantal actieve dagelijkse gebruikers. Daarmee behoudt het enorme kansen voor bedrijven om interessante doelgroepen te bereiken. En dat in groten getale. 

Met Facebook advertenties is jouw doelgroep tot in de puntjes te specificeren, zodat je heel gericht en effectief kunt adverteren. Daarbij heb je ook nog eens volledige controle over de boodschap en tone of voice. Alsof je je potentiële klanten rechtstreeks in de oren kan fluisteren, hoe ideaal is dat! 

DE VOORDELEN VAN ADVERTEREN OP FACEBOOK

Elk social media platform heeft zo zijn voordelen. Veel bedrijven maken de keuze om te adverteren op Facebook doordat dit voor veel mensen een zeer toegankelijk medium is én blijft. Facebook stijgt namelijk nog steeds boven alle andere social media platformen uit met het aantal gebruikers. Wereldwijd zijn er dagelijks maar liefst 1.9 miljard actieve gebruikers. Daarmee is Facebook een ideaal medium om een enorm bereik te realiseren. Gepaard met de mogelijkheden om je juist weer op een specifieke doelgroep te richten biedt Facebook zo het beste van beide werelden.

Nu ben je vast ook benieuwd welke doelgroep er actief is. Facebook heeft de laatste jaren een verschuiving doorgemaakt. Waar eerst de jongeren de scepter zwaaiden op dit platform, zijn het nu voornamelijk de oudere generaties die zich graag op het platform bevinden. Gemiddeld is de actieve gebruiker ouder dan 20 jaar en neemt het belang van Facebook ook toe naarmate jouw doelgroepleeftijd ook toeneemt. 

FACEBOOK EN DE KLANTREIS

Voordat je potentiële klanten ook daadwerkelijk overgaan tot interactie of aanschaf doorlopen ze eerst een hele klantreis. Bij THINK maken we gebruik van het SEE, THINK, DO, CARE model om dit nauwkeurig in kaart te brengen en hier optimaal op in te spelen. In dit model wordt de klantreis in vier delen gesplitst en in elke categorie heb je een andere aanpak nodig.

Op basis van de klantreis bepalen we precies hoe je Facebook in kunt zetten voor elke fase. Zo zorgen we voor passend advertentiemateriaal en doelgroepkeuzes om bijv. naamsbekendheid te genereren, of juist gerichte acties te communiceren aan degenen die jouw producten of diensten al overwegen. Hiermee haal je het onderste uit de kan wat betreft de mogelijkheden van Facebook, en pak je een maximaal rendement op je advertentie-inzet.

OPNIEUW ONDER DE AANDACHT MET RETARGETING OP FACEBOOK

Veel van je potentiële klanten zullen niet direct iets bij je aanschaffen, hoe overtuigend je website en social media kanalen ook zijn. Met retargeting bereik je mensen die al eerder interesse hebben getoond in jouw producten of diensten. Door ze opnieuw met gerichte advertenties te benaderen en aantrekkelijke inhoud voor te schotelen blijf je 'top of mind' en verleid je ze om alsnog terug te keren naar jouw website of platform. En natuurlijk tóch over te laten gaan tot aanschaf!

OOK ADVERTEREN OP FACEBOOK?

Wil je ook jouw bereik een flinke boost geven? Of juist heel gericht jouw doelgroep bereiken met de beste content? Bij THINK kijken we verder. Met een overkoepelende strategie en ijzersterke content zorgen we ervoor dat je je doelgroep exact op het juiste moment bereikt, mét de juiste boodschap.

Sparren over Facebook Adverteren?

Benieuwd naar de mogelijkheden van adverteren op Facebook en hoe wij je kunnen helpen aan een sky high performance? Neem contact met ons op of bel ons voor een ouderwets gesprek!Veelgestelde vragen

Ja, geen probleem! Om zichtbaar te zijn in Google zet je zoekmachine marketing in: [SEO](/zoekmachine-optimalisatie-seo) en [SEA (Search Engine Advertising)](/zoekmachine-adverteren-sea). Met SEA kun je adverteren boven de zoekresultaten van Google. Dit is vaak binnen een paar dagen te realiseren. Je betaalt alleen als mensen doorgeklikt hebben op jouw advertentie. Of dit interessant is, hangt af van de kosten per klik en de prijs die jij zou willen betalen voor een verkoop of een nieuwe klant. Bel ons gerust eens op om te bespreken of dit interessant is voor jouw business!

Met SEO optimaliseer je een website om goed zichtbaar te zijn in de organische zoekresultaten. Hier heeft THINK veel ervaring in, en dat gaat ook zeker lukken. Alleen niet binnen een paar dagen.

Het is belangrijk om voorafgaand aan het maken van een nieuwe website na te denken over de doelstelling en de klantreis. Wie (welke doelgroep) wil je bereiken, wat wil je ze vertellen en nog belangrijker, wat moet de doelgroep doen nadat ze je informatie hebben gezien.

Als je nu al een website hebt met (goede) posities in zoekmachines als Google is het wel zo fijn om die posities te behouden. Website migraties zijn namelijk delicate processen. Hierbij heb je stevige kennis nodig van SEO (zoekmachine optimalisatie). THINK kan je begeleiden tijdens het hele proces, om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Veel bedrijven vragen zich af of ze zelf een marketeer aan moeten nemen of online marketing uitbesteden. Beide situaties hebben voor- en nadelen.

Voordelen van online marketing uitbesteden aan THINK: Een breed team van online marketing specialisten die samen meer ervaring en kennis hebben dan een 'generalist'. Routine van onze online marketeers, effectieve werkprocessen en toegang tot slimme software tools geven vaak sneller resultaat dan een inhouse marketeer die deze omstandigheden niet heeft. Een inhouse marketeer zit dichter op de dagelijkse gang van zaken en kan zich focussen op een segment. De ideale situatie is in veel gevallen de combinatie. En THINK kan ook een hybride variant aanbieden. Sparren over online marketing kansen?

Om er achter te komen welke online marketing specialist in Breda het beste bij je past kijk je naar je bedrijfsgrote en je doelstellingen.


Kijk eerst zelf eens in Google, welke online marketing specialisten ui Breda zijn zelf goed zichtbaar in Google? Kijk vervolgens op de blog van de specialist en vraag je af of de onderwerpen aansluiten bij wat de stijl en kwaliteit die jij zoekt! Kijk ook naar de teksten, zijn deze goed geschreven of staan ze (te) vol met zoekwoorden? Kijk goed naar de uitstraling en klanten, is dat wat bij jouw past?


Er zijn verschillende soorten onlne marketing specialisten in Breda. Freelance online marketeers (vaak hoog niveau van 1 marketing discipline), Kleine bureau's en grote bureau's. Bij online marketing bureau's kan je een onderscheid maken tussen verkoopgedreven en marketinggedreven. De verkoopgedreven bureau's werken vaak met pakketten en hebben veel accountmanagers in dienst die je bellen dat je niet goed vindbaar bent. Ze adverteren soms zelf wel in Google maar zijn in de organische (niet betaalde) zoekresultaten vaak niet vindbaar.


Marketinggedreven online marketing bureau's leveren meestal maatwerk, hebben een goed verhaal op de overons pagina, vertellen over hun visie in plaats van pakketten en in de teamsamenstelling zie je meer inhoudelijke medewerkers dan verkopers.


Bij THINK hebben we geen verkopers, alleen specialisten. Wij leveren maatwerk en hebben specialisten op het gebied van marketing strategie, SEO (zoekmachine optimalisatie, SEA (Google Ads), social media marketing, Analytics, en conversie optimalisatie.

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization. In het Nederlands bekend als zoekmachine optimalisatie. Dit is een onderdeel van zoekmachinemarketing waarbij de activiteiten ervoor zorgen dat je website goed vindbaar is in zoekmachines als Google en Bing. De optimalisatie heeft betrekking op techniek, content en autoriteit.