Wil je weten hoe jouw bedrijf scoort ten opzichte van de concurrentie? Een online concurrentieanalyse biedt waardevolle inzichten in de strategieën van jouw concurrenten én jouw eigen online aanwezigheid.
Ontdek waar jouw kansen liggen en hoe je deze kunt benutten.
Om een goede concurrentieanalyse uit te voeren, is het belangrijk om te weten wie je online concurrenten zijn. Kruip in de huid van bestaande- en van potentiële klanten en ga op zoek in Google en op social media. Dit zou iedere ondernemer, marketing manager, sales manager of business development verantwoordelijke eigenlijk regelmatig moeten doen.
Weet je wie je concurrenten zijn? Dat is een goed begin! Maar dan komen de echt interessante vragen. Wij kunnen deze vragen voor jou beantwoorden met een concurrentieanalyse. Denk bijvoorbeeld aan:
Waarom staat mijn concurrent altijd bovenaan in Google en ik niet?
Ik lanceer een nieuw product, hoe zet ik deze online goed in de markt?
Welke zoekwoorden werken voor mijn concurrenten goed en moet ik ook inzetten?
Wat maakt het social media kanaal van mijn concurrent succesvol?
Wat voor advertenties zetten mijn concurrenten in?
Een concurrentieanalyse door Think Online verloopt in drie stappen:
We leren je bedrijf en doelen kennen. Wie zijn je concurrenten? Wat wil je bereiken? En welke uitdagingen zie jij?
Wij duiken in de cijfers en strategieën van jouw concurrenten. We bekijken hoe zij online scoren en vergelijken dit met jouw resultaten.
Het resultaat is een adviesrapport vol met kansen, tips en advies om online beter te gaan presteren dan je concurrentie.
Het adviesrapport bevat altijd de volgende onderdelen:
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een online concurrentieanalyse. Zo zorg je voor een stevige basis voor je online marketingstrategie!
Het See, Think, Do, Care-model is een marketingframework ontwikkeld door Avinash Kaushik. Het model helpt marketeers structuur aan te brengen in de klantreis, met als doel op het juiste moment de juiste boodschap te communiceren.
In de praktijk betekent dit dat je per fase verschillende content, kanalen en KPI’s hanteert. Door dit bewust in te zetten, vergroot je de effectiviteit van je campagnes aanzienlijk.
Wil je meer leren over het praktisch toepassen van het See, Think, Do, Care-model? Lees dan: See, Think, Do, Care model in de praktijk
Programmatic Advertising is een geautomatiseerde methode om digitale advertenties te kopen en te verkopen. In plaats van handmatige afspraken en onderhandelingen, maakt programmatic advertising gebruik van software en technologie om advertentieruimte te verhandelen.
Social media marketing is essentieel voor het vergroten van merkbekendheid, het stimuleren van klantbetrokkenheid en het genereren van leads. Door actief aanwezig te zijn op platforms zoals LinkedIn, Instagram en Facebook, kun je direct communiceren met je doelgroep, feedback ontvangen en een community opbouwen rondom je merk.
Effectieve social media strategieën kunnen leiden tot hogere conversieratio's en een sterker merkimago. Door waardevolle content te delen en in te spelen op actualiteiten, zorg je ervoor dat je doelgroep betrokken blijft bij je merk.
Social media is een krachtig middel om je merkidentiteit te versterken en een blijvende indruk achter te laten bij je doelgroep. Door consequent en authentiek te communiceren, creëer je een herkenbaar imago dat je publiek aanspreekt en vertrouwen wekt. Hier zijn vier effectieve strategieën om je merkidentiteit te versterken:
Door deze aanpak in je social media strategie te integreren, bouw je een sterke en herkenbare merkidentiteit die je doelgroep aanspreekt en aan je merk bindt.
Wil je meer weten over het versterken van je merkidentiteit? Lees verder: social media marketing
SEO heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Waar vroeger de focus lag op trucjes om zoekmachines te beïnvloeden, draait moderne SEO om een gebruikersgerichte aanpak en hoogwaardige content.
Klassieke SEO was vooral gericht op het vullen van pagina’s met zoekwoorden (keyword stuffing) en het verzamelen van zoveel mogelijk backlinks, ongeacht de relevantie. Websites werden vaak geoptimaliseerd voor zoekmachines in plaats van voor bezoekers, waardoor de gebruikservaring en contentkwaliteit minder prioriteit kregen. Dit leidde tot pagina’s die wel hoog scoorden in zoekresultaten, maar weinig echte waarde boden aan gebruikers.
Moderne SEO richt zich op de zoekintentie en de gebruikerservaring, waarbij waardevolle content centraal staat. In plaats van zoveel mogelijk backlinks te verzamelen, ligt de focus op kwalitatieve links van relevante en betrouwbare bronnen. Content wordt gecreëerd met het doel om echte waarde te bieden en in te spelen op de behoeften van de doelgroep. Daarnaast speelt optimalisatie voor AI-gedreven zoekmachines en spraakgestuurde zoekopdrachten een steeds grotere rol, waardoor SEO dynamischer en gebruiksvriendelijker is geworden.
Bedrijven die vasthouden aan klassieke SEO lopen het risico om afgestraft te worden door zoekmachines, terwijl moderne SEO zorgt voor duurzame en betrouwbare resultaten.
Voorkom dat je SEO-strategie achterhaald raakt! Ontdek de 7 SEO-tactieken waar je per direct mee moet stoppen in 2025 en zorg dat je online zichtbaar blijft.